מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנדנדויותruchi03/12/2008
ביתי בת 5, מאז שהיא יודעת לשבת (מס' חודשים), היא מתנדנדת. ואני יסביר: ביתי בת ה - 5 ילדה רגילה לגמרי.. לפי הגננת היא מאוד חכמה ובוגרת. יודעת לקרוא, לעשות פעולות חשבון לחסר וכו'.. אבל יש לה תופעה מוזרה מאז שהייתה בת מס' חודשים. כשהיא יושבת בלי מעש (טלוויזיה, ריכוז או שהגננת נותנת הוראות) היא מתנדנדת (דופקת את הגב במשענת הספסל/כיסא/ ספא). היא לא עושה את זה כשהיא קוראת, צובעת וכו'. אני ניסיתי לשאול בטיפת חלב מה עושים בכאלה מקרים עוד כשהייתה קטנה, אבל כיוון שהתפתחה יפה, הם לא הבינו מה אני רוצה מהם. עכשיו הגננת של גן חובה דיברה איתי ואמרה שצריך לטפל בזה. היא לא נתקלה בזה אף פעם ככה שאין לה מושג מה עושים. הילדים בגן רגילים אליה ובגלל שהיא חכמה וחברותית וגם מאוד תחרותית.. אף אחד עד היום לא צחק עליה, אבל מה יהיה בכיתה א???? מה לעשות? האם זו תופעה מוכרת? היא מפספסת הרבה בלילה בגלל שינה עמוקה מאוד מאוד... יכול להיות שיש קשר? בבקשה עזרתך................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנדנדות
מיכל לופו-שדה04/12/2008שלום, נשמע שבתך בסה"כ מתפתחת בהתאם לגילה. עם זאת, ישנן התנדנדויות אשר כן כדאי לבדוק אותן, לא מאחר וילידם יצחקו עליה, אלא על מנת לבחון מה הסיבה לכך. לעיתים מדובר בקושי מסוים בויסות וניתן לסייע לה . נסי לתת לה למשל בזמן שהיא יושבת מול הטלוויזיה לשחק עם כדור גומי נמעך ביד, האם ההתנדנדות ממשיכה? האם היא מסוגלת לשבת בזמן מפגש בגן באופן רציף או שהיא קמה ומתנועעת כל הזמן? מענה לשאלות אלו חשוב מאחר והוא יעזור להבהיר טוב יותר ממה נובעות ההתנדנדויות שאת מתארת.
כאשר פנית לטיפת חלב האם פנית לרופא ילדים התפתחותי בנושא זה או לאחות?
אני ממליצה ראשית לפנות לרופא ילדים התפתחותי, אשר ניתן להגיע אליו גם דרך טיפת חלב. יתכן ולבתך יש מעט קושי בוויסות חושי,ובמקרים אלו ניתן להיעזר בריפוי בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנדנדויות
יהודית04/12/2008בני בן ה-10 גם הוא מתנדנד מגיל צעיר מאוד, זה לא עבר אך בבית הספר הוא אינו עושה זאת מאחר והוא מתבייש גם אצל חברים. ליד בני משפחה אין לו בעיה.הוא "משלים" התנדנדויות באוטו.. אחד הפתרונות שלי הוא שהוא לא רואה טלויזיה בסלון -הוא מתנדנד רק כשהוא יושב לכן בחדר במצב שכיבה אין הוא מתנדנד. בכוח,הפתעות והבטחות זה לא עוזר. גם אף רופא/נאורולוג ורבנים לא מכירים תופעה זו . ליבי איתך אני מבינה אותך אך תתנחמי שיום אחד זה יעבור-מישהיא שהתנדנדה בילדותה אמרה לי -כיום היא נשואה וילדיה מתנדנדים. אם שמעת על פתרונות אשמח לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)