מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מקנאחנין04/12/2008
יש לי שני בנים הגדול בן שלוש שנים והשני הוא פעוט בן שלושה חודשים. הבעיה היא שהבן הגדול מנסה כל הזמן להפריע לאח שלו, נותן לו מכות והרבה פעמים ניסה לחנוק אותו בכרית או בשמיכה.וכשאני מניקה הוא מפריע לי בכל דרך שהיא,מתחיל לבעוט בי ברגליו, וכו'.אני מנסה להיות סובלנית אבל עד כמה זה אפשרי.איך להתייחס למצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח מקנא
זהורית אסולין שמחון06/12/2008אחת הדרכים להבין את רגשות בנך הוא לדמות את הסיטואציה הבאה . שערי בנפשך שבן זוגך יגיע יום אחד עם אישה חדשה לבית ויאמר לך אני אוהב אותך אישתי אך זוהי אישתי החדשה והיא תגור מעתה עימנו בבית. מהצד כל הזמן את רואה כיצד הוא קונה לה מתנות, מקדיש לה זמן, בזמן שאת הולכת לעבודה הם נשארים יחד בבית ונהנים. מה היית חשה הקנאה היא רגש טבעי וכואב מאד, על כן שתפי את בנך הסבירי לו מה הוא חש אל תנסי לכפות עליו לאהוב את אחיו זה יגיע בבוא העת, נסי למקד את כעסו אלייך ולא אל האח, את אחראית לבואו של האח החדש. איסרי עליו התנהגויות מסוכנות והיי שם בנוכחות כדי להשגיח , אך במקביל נסי לחשוב כיצד להרגיעו שמקומו בבית לא נלקח ממנו, נסו למצוא זמן בילוי משותף ללא האח , נסי ליצור קופסת משחקים משותפת עימו שיהיו שם משחקים שאוהב, סיפור אהוב, פלסטלינה וכל פעם שתניקיהזמיני אותו יחד עם הקופסא הזמיני אותו לשחק עימך במשחקי הקופסא הללו. שאלי אותו אם היה רוצה לקחת חלק בטיפול באחיו. טיול משותף בעגלה, עזרה בהחתלה או במקלחת , כך יחוש שהוא אינו מודר מהסיטואציה. ובעיקר להכיר בכך בינך לבין עצמך ובינך לבינו שדברים השתנו בבית ובאמת אמא פחות פנויה אליו ממה שהיתה פעם, וכל פעם שירצה זמן איתך או יחוש בודד ולא אהוב שיסמן לך (אפשר לחשוב על סימן מיוחד) ואת תמצאי את הדרך להשי לו את בטחונו לגבי אהבתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)