מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ללכת לגןאודליה05/12/2008
שלום רב, בני בן שנה ושמונה חודשים. לפני כשבועיים הוא התחיל ללכת לגן (22 ילדים), בתחילה איתי או בעלי ובשבוע האחרון הוא נשאר כבר כמה שעות לבד. עד עכשיו הוא היה בעיקר בבית איתי או עם סבא וסבתא. רציתי לשאול לגבי כמה שינויים בהתנהגות שלו שקרו במקביל לזמן הזה בו הוא התחיל את הגן: 1. קורה שבמהלך שנת הצהריים האו בוכה מתוך שינה (לא בכי חזק) ובד"כ נרגע לבד וממשיך לישון. לעיתים אני צריכה לקחת אותי אלי ולחבק או להניק אותו כדי שהוא ירדם שוב וימשיך לישון. 2. הוא אוכל פחות טוב. הוא ילד שבד"כ היה עם הרבה תיאבון וכיף לאכול. כמה ימים אחרי שהתחלנו את הגן הוא חלה והקיא ומאז, שבועיים בערך הוא אוכל הרבה פחות. 3. הוא התחיל להרביץ לי כשהוא מתוסכל ממשהו, בעיקר כשאני אומרת לו לא על משהו שהוא מאוד רוצה. הוא מבין בדיוק מה הוא עושה ואם אני כועסת ואומרת לו להפסיק להרביץ לי אז הוא מתחיל להרביץ לעצמו. 4. עוד לפני התחלת הגן, מזה בערך חודש חודשיים הוא התחיל לדפוק את הראש בקיר או להרביץ לעצמו עם חפצים. אני מנסה להתעלם, או להגיד לו שאני מבינה שהוא כועס. אני עצמי במתח מאוד גדול לקראת ועם השינוי של ללכת לגן. קשה לי באוד לבטוח באנשים אחרים בכלל וכשזה נוגע לסביבה בטוחה לבן שלי בכלל אני בחרדה. מכל הגנים שראינו הצוות של הגן הזה והאוירה בגן היו הכי נעימים. מן הסתם אני מקרינה החוצה את הפחדים שלי והאמת שקשה לי בשלב הזה לבטוח באינטואיציה שלי ולסמוך על הבחירה שלי. עם כל זאת הוא מאוד שמח ללכת לגן והוא מדבר על הגן גם בבית. הוא יודע את שם הגננת וצוחק כשהוא מזכיר אותה. הוא אוהב בעיקר את הצעצועים שיש בחצר של הגן ומספר לי עליהם כשאני שואלת אותו איך היה בגן. קרה גם שהוא קם בבוקר והמילה הראשונה שהוא אמר זה גן (לא יודעת מה זה אומר). אודה לכם על ההתייחסות, אודליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש
זהורית אסולין שמחון06/12/2008אני שומעת אותך חוששת מאד ומשתפת זאת בכנות גדולה וכשלב ראשון הייתי מציעה לבדוק כיצד את יכולה להרגע מה יכול להרגיע אותך ולהעניק לך את הבטחון כי הפקדת את בנך בידיים טובות. קשה לדעת למה לייחס את שנת הצהריים וגם את האוכל בהחלט יכול להיות שהוא עדיין בהשפעת המחלה, ייתכן שאוכל טוב בגן ולכן פחות רעב בבית, וייתכן שזו עוד דרך להגיב לשינוי שחל בחייו (ולא בהכרח מסמן על משהו שלילי) .חשוב לזכור שכל מעבר מייצר שינוי בהתנהגות הילד גם אם הוא המעבר המיטבי ביותר, ולכן לא כדאי לראות כל שינוי כסימן לארוע מחשיד. גם את התסכול שמביע מולך אפשר לייחס להתפתחות הטבעית ולהתקרבות של גיל "הדובי לא לא", וגם לחיקוי מהגן. חשוב לבדוק האם הטחות הראש בקיר עדיין נמשכות ואם כן באילו נסיבות.
יחד עם זאת בנך נשמע ילד ורבלי ופתוח ואם היה איזה קושי ניתן לשער שהיה מספר זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)