ילד מכה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מכה
    ענת
    06/12/2008

שלום רב ילדי בן 10 ,ילד מחונן ובוגר ,היחסים בינינו נפלאים בדרך כלל,ביום חמישי האחרון נאלצתי לכבות לו את הטלויזיה לאחר שביקשתי יפה מס' פעמים,ואז הוא החטיף לי מכה,די חזקה , אני הבטתי בו במבט המום וכועס ושלחתי אותו לחדר, מכאן איני יודעת כיצד לפעול ,מה לומר איך להעניש כדי שיבין שהמעשה שעשה מאוד חמור ברצוני לציין שהמקרה חד פעמי {מקוה שישאר כך} צריכה הכוונה תודה ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מכה

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/12/2008

ענת שלום,
    את אומרת שתגובה זו של בנך היא יוצאת דופן ביחס להתנהגותו בדרך כלל. לאור זאת, אני ממליצה כרגע להתעלם מהמעשה ולהתייחס אליו בתור ארוע חד פעמי. את הגבת מיד, וטוב שכך, וסביר להניח שבנך הבין את הקשר בין מעשהו לבין העונש.
    גם לנו כמבוגרים "בורחות" התנהגויות לא אופייניות במצבי תסכול - למשל, כשאנחנו ממהרים להגיע למקום מסוים אנחנו עלולים להגיב בתוקפנות כלפי נהגים אחרים, או לא תמיד אנשים מדברים בכבוד לנציגי שירות. כרגע, התייחסי להתנהגותו של בנך כאל ביטוי תסכול שיצא משליטה.
    במידה והתנהגות זו תחזור, אף על פי שנראה שהסיכוי לכך נמוך, חשוב שתמשיכי להגיב בתקיפות ולשלול את ההתנהגות. אפשר גם לשוחח עם הילד על דרכים מתאימות ולא מתאימות לבטא תסכולים וכעס. חשוב לתת לילד לגיטימציה לרגשות השליליים שחש, אך לא להתנהגויות אלימות.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו