לא אוכל צהריים!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא אוכל צהריים!
    ענת
    06/12/2008

מזה כחודשיים, בני בן ה-4 אינו מוכן לאכול ארוחת צהריים. כבר בדרך חזרה מהגן הוא מוגיע שהיום הוא לא אוכל צהריים. ניסינו כל מני שיטות: ארוחת הצהריים מוגשת עכשיו, אח"כ המטבח נסגר ועד לארוחת הערב אין אוכל. אין שום בעיה. הילד יחכה עד לארוחת הערב. בהתחלה עוד היה מנסה בין לבין לקבל חטיף, ובסופו של דבר הבין שלא יקבל כלום, כך שהוא אפילו לא מבקש. הבעיה היא שהוא מסתובב עצבני ורעב, ובכל זאת לא מוכן לאכול את ארוחת הצהריים. ניסינו גם חיזוקים חיובים, טבלת ייאוש של 3 ימים, ובסופה יקבל מתנה אם יאכל צהריים. התגובה- תחילה שימחה רבה, ואחרי חצי שעה "אני רוצה שנתחיל את הטבלה מחר" (ואנחנו כרגע רק עוד בבוקר, כך שהיום עוד אפילו לא הגענו לארוחת הצהריים). די נתקענו עם ארוחת הצהריים הזאת, שכן את ארוחת הבוקר והערב הוא אוכל ללא בעיה! איך יוצאים ממעגל הקסמים הזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא אוכל צהריים!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחת צהריים

זהורית אסולין שמחון
    06/12/2008

ייתכן שיש משהו בארוחה שאינו אוהב כמו בשר, עוף ירקות מבושלים. לכן אפשר לנסות לתת לו להחליט על תפריט לכל השבוע עם הדברים שאוהב. אפשר לנסות ולהזמין מידי פעם חבר כשיש חברים ילדים אוכלים טוב יותר. לא ברור כל כך מדוע החליט לפתע להפסיק לאכול, לפני חודשיים האם זה משהו שקשור לתחילת הגן או משהו כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם היום בלי צהריים...

ענת
    06/12/2008

לפני 4 חודשים נולדה לו אחות, ובתחילת השנה הילד התחיל גן טרום חובה (אחרי שנתיים בגן פרטי- בו היו 12 ילדים בלבד). אני מוכנה לנסות לתת לו להכין לעצמו תפריט שבועי (למרות שאני חוששת שגם במקרה הזה הוא יתיישב, ולא ירצה לאכול, או אפילו לא יגיע לשולחן...). האם יהיה נכון פשוט להניח לו את הצלחת עם האוכל, ושיאכל מתי שירצה? (אני חושבת שכמו שיש שעה לארוחת הבוקר, וערב, גם בצהריים יש שעה של ארוחה, וזה לא בשיטת "אכול מתי שמתחשק לך"). גם היום היה משבר גדול סביב הארוחה: כ-10 דקות אחרי שסיימנו את ארוחת הצהריים (ואחרי ביס וחצי שלו- ואחכ הודיע שהוא לא רוצה לאכול), הוא הודיע שעכשיו הוא רעב. אמרתי לו שעד ארוחת הערב המטבח סגור. היה הרבה בכי, עצבים, בעיטות, כעס....בשעה 4:30 הוא ישב לאכול את ארוחת הערב וטרף אותה. הסיפור הזה קרה כבר בעבר, אבל נראה שלא נלמד ממנו דבר, כי מחר הדבר עלול לחזור על עצמו. כאילו שהוא מנסה לשלוט במשהו, והוא מוכן לוותר על הרבה - העיקר לא לאכול (כמו הסיפור עם הטבלה ומתנה בסוף, ויתר על כל הממתקים שלו, מוכן ללכת לישון בלי לאכול, מן תחושה של "אני אעשה הכל, העיקר תעזבו אותי כבר מהאוכל הזה"). חשוב לי לציין שמעבר לזה שאני מציעה לו את הארוחה ו/או לוקחת אותה ממנו, אני לא ממשיכה לדון בנושא, ולא הופכת את זה לסיפור גדול (מבחינתו....).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו