מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מודאגת.אמא07/12/2008
בני בן 3+ ילד פיקח מאוד ונבון, מנסה את גבולותיו בכל הזדמנות ומתמרד בדיוק לפי הספר. בתור תינוק היה ילד נוח ורגוע להפליא מכל הבחינות. כיום אנו מצפים לתינוקת (בחודש 9) והוא מעורב בכל הקשור לתהליך. אנחנו מדברים איתו ועל רגשותיו ועל התוכניות שלו כשאחותו תיוולד. המעבר לגן עירייה בתחילת השנה היתה מאוד קשה, למרות שעבר עם כל חבריו מהמעון הקודם. יש לציין שזהו ילד סתגלן בצורה מהירה בכל שנה גם ביום ה-1 לא היה זקוק להרבה זמן בכדי להיפרד. הוא ילד חברותי מאוד, אוהב את חבריו ואנחנו נפגשים הרבה עם חברים בשעות אחר הצהריים. חשוב לי לציין שכיום הוא מאוד מתעסק בכל מה שקשור לגדול/קטן, מהיר, חזק וכל מה שקשור ליכולות פיסיות שלו, כמו כן הוא עם טמפרמנט תוסס לעומת היותו קטן וכל היום מטפס , קופץ ורץ. הבעיה היא: הילד מפספס פיפי בגן לעיתים קרובות מאוד זה יכול להיות 3 פעמים ביום , במרחב של חצי שעה, שעה ביניהם. ישנם ימים שלא מפספס כלל. ניסינו לעקוב ולבדוק עם הגננת את הסיבה , והגננת אומרת שלדעתה זה עניין של עצלות. לדעתי לעיתים הוא מתעצל אך לעיתים זה נראה שהוא עושה פשוט דווקא בכדי למשוך תשומת לב. חשוב לציין שבבית הוא לא מפספס בכלל, לעיתים רחוקות מאוד (כאשר הוא עסוק ומתאפק עד שלא יכול יותר). ויש לציין שבני פעם אחת אמר שהגננת אמרה לו" שזו פעם אחרונה שהוא מפספס ושהיא מחליפה לו" וייתכן שבגלל שהיא עשתה מזה עניין הוא בודק אותה.כמו כן הוא לעיתים עושה פיפי בחצר בגן, מה שבבית אנו לא מאפשרים וברור לי ששם הוא בודק גבולות ואיננו מקשיב להם. גם בבית הוא הרבה פעמים לא מקשיב, מתעלם ממה שאומרים לו ומתמרד אך ישנה התחושה שבגן אין מספיק גבולות ברורים מה שיוצר חוסר עקביות. אני מצטערת על המגילה, היה לי חשוב שתדעו באיזה ילד מדובר, וכמה שיותר מידע בכדי שתוכלו לייעץ לי. הייתי מעוניינת לדעת מה ניתן לעשות בכדי להפסיק את הפספוסים, וכמובן מה הסיבה שהוא מתנהג כך. האם השערותיי נכונות לגבי העניין. כמו כן מה כדאי לעשות לגבי חוסר ההקשבה שלו והמרד "הנורא" הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת
ד''ר שירי שדה שרביט07/12/2008שלום,
ילדים רבים בגיל של בנך ואף יותר מבוגרים מפספסים לפעמים פיפי, לרוב כיוון שהם עסוקים בפעילות אחרת. אף על פי שהם עשויים להרגיש את הצורך ללכת לשירותים, הם דוחים את האקט כי הם עושים משהו אחר. גם אנו המבוגרים עושים זאת, אבל לנו יש יותר שליטה בגופנו וגם היכרות של המגבלות של הגוף (עד לאיזו מידה ניתן להתאפק).
נראה לי שהכיוון עד כה עם הילד, לפחות מבחינת הצוות החינוכי בגן, היה להדגיש לו מתי אינו עומד בסטנדרטים המצופים ממנו. אני מציעה, במיוחד לאור הלידה המתקרבת, לשנות את הפוקוס ולהתחיל לתגמל את בנך כאשר אינו מפספס וחוזר עם תחתונים נקיים ויבשים הביתה. תוכלו בתחילה להעניק לו פרס בכל יום, אחכ להכין טבלה ולתת לו פרס כל שלושה ימים, אחכ כל שבוע שבו היה נקי וכדומה. חשוב שתדגישו לו כמה הוא גדול, חזק ובוגר כשהוא מצליח להיות נקי.
קחי בחשבון שבזמן הקרוב תחול בכל מקרה רגרסיה בהתנהגות ובתפקוד של בנך, למשך מספר חודשים עד אחרי הלידה. השתדלו לבחור את המאבקים עמו בתבונה, שכן הוא עלול להתמרד ולנסות למשוך את תשומת לבכם בתחומים שונים ובדרכים מגוונות.
בהצלחה, ולידה קלה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)