קולות וצרחות של ילדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קולות וצרחות של ילדה
    אוראל
    07/12/2008

שלום לכולם יש לי ילדה בת 10.5 שמשום מה מוצאת את עניין הצרחות כחלק מהנורמה היומית שלה. היא יכולה לצרוח פתאום כאילו נפל עליה משהו כבד או קיבלה מכה חזקה ואני כמובן רצה לראות מה קורה. תציד זה יהיה משהו מינורי, סתם נפל לי משהו, אח שלי הציק לי, החתולה ירדה לי מהרגליים, היא יכולה לשבת לידי בזמן צפיה בטלוויזיה וכמגיע שלב הפרסומות להשתטח על הספה כמו ילדת גומי לצעוק סתם צרחה יחידה, וכשאני מסתכלת במבט מופתע ושואלת מה קרה לך ? היא צוחקת ואומרת סתם בא לי. ניסיתי לשלוח אתה לחדרה וזה לא עזר. חשבתי שאולי זה כדי להרגיז אותי, לקבל תשומת לב (היא הבכורה מתחתיה שני אחים בני 6, ו-3), אך כאשר אירחה חברות המשיכו הצרחות הגרוניות הנ"ל. היא ילדה שבודקת גבולות בצורה אינטנסיבית. באיבחון פסיכולוגי - דידקטי התגלתה בעיה רגשית. ובעיית קשב וריכוז ברמה נמוכה. אנא תנו לי עצה איך להתמודד ולגרום בהדרגה להפסקת הצרחות הנ"ל שכן לא מעט פעמים כאשר כן נגרם לה איזה שהוא כאב אנו לא מתייחסים ברצינות הראויה שכן נראה לנו שהיא שוב צורחת להנאתה. בתודה אופירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קולות וצרחות של ילדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולות וצרחות של ילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/12/2008

אופירה שלום,
    לא ברור לי מתיאורך האם הצרחות הן בשליטה של הילדה, או שהן "בורחות" לה ללא כוונה. וכן האם הצרחות מתרחשות רק בבית בנוכחותך או גם בסביבות נוספות. כל האפשרויות הללו עשויות להעיד על קושי מסוג אחר וגם על עזרה מכיוון שונה. בנוסף, האם לאחר האבחונים התחלתם בטיפול עבור הקשיים הרגשיים, קשיי הלמידה וקשיי הקשב והריכוז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולות וצרחות של ילדה

אוראל
    07/12/2008

הי שירי בעבר כשניהלנו שיחה בעניין היא אמרה שהן בורחות לה. ומידי פעם היתה אומרת לי "אמא היום שלטתי בצרחות שמת לב שלא צרחתי ולא עשיתי קולות של חיות". היום היא פשוט מחייכת ואומרת שזה עושה לה טוב. כך שקשה לי לומר אם הינם בשליטתה או לא. בקשיים הרגשיים טיפלנו תקופה של 6-7 חודשים בדרמה תרפייה. המטפלת הציעה להפסיק לדעתה לא היה צורך בהמשך. בגן חובה ניגשנו להתפתחות הילד במקוםמגורינו כדי לבדוק את עניין הקשב וריכוז עך תמיד היתה גבולית לדעתם, טופלה בהתפתחות הילד עקב גרפומוטוריקה ובחדר הלבן. שכרנו את שירותיה של מורה פרטית כדי לקדם אותה בחשבון וכמובן את הבטחון העצמי בעקבות כך, יש שיפור. במסגרת ביה"ס בהמלצת פסיכולוגית בית הספר טופלה כשניים בפינת החי של ביה"ס בליווי מורה מוסמכת לעניין. ושוב במסגרת ביה"ס מטופלת זו שנה ראשונה (בעקבות האיבחון בפסיכו דידקטי) במערך החינוך המיוחד פעמיים בשבוע בנושאי חשבון, הבנת הנקרא וקריאה. אופירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאופירה

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/12/2008

אופירה שלום,
    לא ברור מהתיאור של בתך האם היא שולטת בצרחות או לא. אם הן אינן בשליטתה, הדבר בוודאי מקשה עליה מאוד. אני מציעה לקבוע פגישה עם פסיכולוגית בית הספר, המכירה אותה הכי טוב מכל אנשי המקצוע עד כה. תוכלו להתבונן מחדש יחד על כל הקשיים של בתך (הצרחות הנשלטות/בלתי נשלטות, הקשיים הלימודיים, קשיי הקשב והריכוז והקשיים הרגשיים), ולבדוק האם הטיפולים הניתנים כיום מצליחים לתת מענה לכל הבעיות הללו.
    למעשה ממה שכתבת, בתך לא זוכה כעת לתמיכה רגשית ולאיש מקצוע מהתחום הטיפולי (ולא רק חינוכי) שילווה אותה, ונראה לי שהיא ואתם תוכלו להרוויח מכך. כדאי להתחיל בפגישה עם פסיכולוגית בית הספר ומשם להתקדם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות וקולות של ילדה

אוראל
    07/12/2008

הי שירי שירי האם לדעתך חוץ מפסיכולוגית ביה"ס אנו יכולים לתת מענה רגשי לבתי ע"י איש מקצוע אחר, לדעתי הצפנו את ביה"ס בעניינה, האם יש תחום נוסף שלא חשבנו שיכול לעזור לה ולנו כמובן להתמודד , להפחית ולהתגבר. תודה אופירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאופירה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/12/2008

לטעמי זה תלוי בתחושה שלך כמה הילדה "מטורטרת" בין אנשי מקצוע שונים שיש לה קשרים עמם, והאם התייעצות אצל גורם טיפולי נוסף תעמיס על הילדה ותעצים את הקושי שלה, או שבתך תצליח להתמודד עם תהליך היכרות נוסף.
    לדעתי האישית כדאי להתחיל בפנייה לפסיכולוגית בית הספר, שכרגע מכירה אתכם הכי טוב, ולבקש ממנה לנסות ולהעריך את הקשיים באופן כוללני עבורכם. תחום אחד שלא ציינת שזוכה למענה הוא הדרכה שלכם ההורים בגידול הילדה והתמודדות עם קשייה. לאור הקשיים שציינת, הדרכת הורים נראית לי חשובה מאוד.
    אם תרצי, אוכל להפנות אותך למסגרת ציבורית או למטפל פרטי באיזורך.

בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו