בחירת גן לשנה הבאה - תאומות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בחירת גן לשנה הבאה - תאומות
    עינת
    07/12/2008

שלום רציתי להתייעץ בבחירת גן לשנה הבאה: 1. יש לי תאומות , כיום בנות 3 , מדובר על שנה הבאה הן יהיו בנות 4 ( ילידות ספטמבר) 2. כיום הן נמצאות בגן פרטי שאנחנו מאוד מאוד מרוצים ממנו . ההתלבטות היא : 1. האם בגיל 4 רצוי להפריד בינהן, ההרגשה שלי שהן זקוקות להפרדה הזו , לפחות בשעות הגן ( לפי מה שאני רואה , יש אחת שהיא דומיננטית יותר , הן רבות המון , מתחרות על כמעט כל דבר , יש תקופות רגועות יותר ותקופות סוערות יותר , אבל ההרגשה הכללית שלי שיהיה להן יותר טוב בנפרד) 2. אם אני משאירה אותן באותו הגן , אז לא ניתן יהיה להפריד בינהן. 3. לשירה ( אחת התאומות) מאוד מאוד מאוד קשה להסתגל לגן חדש , זה היה בשנה שעברה בגן חדש , וזה היה גם השנה בגן הנוכחי, כמעט חודשיים לקח לה להסתגל לגן. "כואב לי הלב" לעשות לה את זה בשנה הבאה והייתי מאוד רוצה להשאיר אותה עוד שנה בגן הנוכחי. 5 .בגן הנוכחי , בשנה הבאה הן יהיו בין הגדולות , רוב הילדים יהיו קטנים מהן שכמה חודשים. בעד הגן הנוכחי: 1. לשירה יהיה קל מאוד , לא אגרום לה משבר 2. הילה ( יותר קל לה להסתגל לגן חדש ) אבל בכל זאת צריכה לעבור שינוי , תמשיך בשנה הבאה עם אותם החברים ואותו הגן. 3. אני מאוד מרוצה מהגן מהיחס מהצוות ( גן אמיר - בהוד השרון) 4.אני חושבת שיש יתרונות ( יכול להיות שני טועה, יכול להיות שבגיל 4 הייתרונות בין פרטי לעירוני פחות משמעותיים) לגן פרטי מגן עירוני . בעד גן עירוני 1. ניתן יהיה להפריד בינהן 2. כסף , גורם מאוד משמעותי , ההוצאה תקטן ב- 1500 ש"ח זהו , מקווה שמסרתי מספיק פרטים על מנת לקבל עיצה טובה תודה רבה מראש עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת גן לשנה הבאה - תאומות

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/12/2008

עינת שלום,
    אכן טיעונים כבדי משקל לכאן ולכאן.
    היות ואת מרגישה שהילדות יכולות להרוויח מהפרדה ביניהן בשעות הגן, נראה לי כדאי לעשות כן בשנה הבאה. אני רואה עוד מספר יתרונות לגן עירוני נוסף על אלו שציינת: ראשית, הילדות אולי יחושו יותר בנוח לדעת שאחותן נמצאת בקרבת מקום (לעתים יש גדר בין החצרות ואפשר לראות זו את זו בזמני הפעילות החופשית). שנית, הילדות עשויות להתחבר עם ילדים שיהיו איתן גם בכיתה בבית הספר, וכל אחת תתחבר עם ילדים אחרים. היות ותכניסי אותן לגן טרום חובה, לכל ילדה יהיו שנתיים להתרגל לילדים, לגן ולסביבה החדשה. שלישית, הילדות יכולות להבין את ההפרדה הלא שיוויונית בצורה אחרת משהתכוונת. למשל, זו שנשארת תחשוב שהיא קטנה כי נשארת באותו הגן והשנייה מתקדמת הלאה; זו שעוברת עלולה לא להבין מדוע היא נאלצת להתחיל מחדש ואחותה נהנית מהביטחון שבמקום המוכר והאהוב.

יחד עם כל האמור לעיל, גם אם תחכי שנה נוספת בגן הנוכחי ותפרידי ביניהן בגן חובה בלבד, לא נראה לי שזה יהיה דרמטי. אולם במידה ואת מרגישה שהן זקוקות לנפרדות ולפסק זמן זו מזו, הן יכולות להרוויח מההפרדה כבר בקרוב. כמובן, שבמידה ואת יכולה, כדאי לנסות להפגיש אותן עם חברים או בני משפחה בנפרד, ולא כזוג.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו