מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 2 שמושכת בשיער וחוטפת לילדיםעומר07/12/2008
שלום, ביתנו בת שנתיים וחודשיים. מפותחת לגילה, מדברת נהדר, חברותית, שמחה ואנרגטית מאוד. בנוסף, מאוד מחוברת לשמיכה/מוצץ/בקבוק ברגעים הקשים. מאוד עקשנית ויודעת בדיוק מה היא רוצה. אוהבת לנהל אנשים (תביא לי, תעשה לי, רוצה עכשיו, לא בא לי, כן בא לי....). אנחנו לאחרונה די בהצלחה מצליחים לא להכנע לדרישותיה ולא ל"עבוד" בשבילה. אוהבת מאוד חברה של ילדים ואפילו לפעמים מחפשת את זה בגינות ציבוריות. אנחנו נפגשים הרבה עם חברים ומשפחה והיא באה במגע עם ילדים בני גילה. הקליטה בגן ויצ"ו בתחילת השנה הייתה קשה מאוד. קצת יותר מחודש. עכשיו היא מאוד אוהבת את הגן ומדקלמת בבית שירים של הגננות ומחכה אותן. בחודש אוקטובר עברנו דירה (עבר חלק). בחודשיים האחרונים היא מושכת לילדים בשיער, נושכת ודוחפת. בעיקר כשהיא רוצה משהו (למרות שהיא מדברת - היא בין הגדולים בגן ויש כאלה בני שנה וחצי פלוס שלא מדברים), אבל הבנו שלפעמים ככה סתם היא ניגשת ונושכת ילד אחר. בבית היא לא נושכת/מרביצה לנו. עם ילדים של חברים/משפחה היא כן חוטפת משחקים/ממתקים אבל כבר לא נושכת. לפעמים יש לה התפרצויות זעם (בבית ולפעמים בגן) שהיא פשוט רוצה משהו או שלא רוצה ואז איזה 5 דקות היא מתחרפנת ופשוט אנחנו לא מתייחסים וזה עובר לה. בקיצור, ילדה מקסימה וטיפוס מיוחד. נמצאת עדיין כנראה בשלב שלא יודעת לחלוק וחושבת שזו הדרך. מה עושים? איך ניתן להתמודד ולהפחית את ההתנהגות הזו? אנחנו כמובן מאוד מודאגים ורוצים שיהיה לה הכי טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכות בשיער
מיכל שמש07/12/2008תיארת יפה את המצב וסיבותיו ("לא יודעת לחלוק וחושבת שזו הדרך").ומשחקי השליטה הינם חלק מהדרמה של גיל שנתיים. אני פחות אוהבת את הרעיון להתעלם מהילד בעת התקף זעם, ומציעה שתשקפו לה את כעסה באותו רגע ("את עכשיו כועסת שלא קיבלת את.. אבל אנחנו נשמור עלייך ונעזור לך להירגע"). העשרת הרפרטואר המילולי של הילדה בנוגע להבעת רגשות תסייע לה בהמשך להפחית את כמות הפעולות שעושה כשכועסת (משיכת שיער, נשיכה וכדומה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)