מעברים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעברים
    ר.א
    07/12/2008

שלום רב, אני אמא לילדה בת 5.5 וילד בן שנתיים. לפני כשנתיים (בשנת לידתו של בני), עברנו כמשפחה הרבה שינויים בלתי צפויים וצפויים כגון מעבר עיר, לידה, מעבר גן, שינוי אווירה, בתי חולים.... בקיצור המון שינויים... שינויים אלה היו מאוד לא קלים לבתי (שאז הייתה בת 3), ואני חוששת שבעקבות זאת ישנם ביטויים בהתנהגותה כיום כבת חמש. למשל, (גם לאח שיחה עם גננות בגן)- יש לה קושי במעברים בין נושאים בגן. כלומר, במידה והיא באמצע המשחק ועליה להפסיק את המשחק ולעבור לשולחן עבודה, הדבר מאוד קשה לה ומתבטא בהתנהגות שלא אופיינית לילדה בגילה, כגון- כניסה מתחת לשולחן, או לשכב על הריצפה וכד'. כמו כן, כאשר ישנו שינוי אוירה דבר שמכניס אותה להתרגשות או מבוכה ישנו ביטוי של התנהגות לאחרונה- התעסקות סביב הפה- לעיסת חולה, חוטים מבגד, הכנסת ידיים לפה...המון התעסקות בפה. התחלתי עם ההקדמה של השינויים לפני שנתיים משום שבאינטואיציה האימהית שלי, הדברים ניראים לי מאוד קשורים. פרט לבעייתיות זו (בעיני)- נושא שעלה בפנינו ע"י הגננות, היא ילדה מקסימה, מאוד חברותית ונעימה, לא אגרסיבית, ממושמעת, מאוד סבלנית ונעימה עם אחיה הקטן. שגרת יומה מאוד מסודרת, גבולות ברורים. בכל התחומים היא מתפקדת מצויין. הנושא מטריד אותי משום שבשנה הבאה עם כניסתה לכיתה א' יהיו הרבה מעברים בין תחומים ונושאים שונים, וברצוני לעזור לה כמה שאפשר בשלב זה ולנסות לעזור לה יחד איתה לעבור בהצלחה את המעברים ה"לא צפויים" או ה"צפויים"- שכל כך קשים לה, על מנת להקל עליה בעתיד בבית הספר, ובכלל גם בהתנהלותה בגן ובחברה בכלל. אשמח לקרוא את חוות דעתכם בברכה ר.א

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קויש במעברים

מיכל שמש
    07/12/2008

למרות השערתך לגבי המקור לקשייה של ביתך, הייתי מציעה לבדוק גם אפשרויות נוספות. לילדים עם קושי במעברים יש לעתים קושי בויסות תחושתי, וגם חיפוש תחושה באזור הפה רומז לכיוון זה. היתי מציעה לפנתו לאבחון אצל מרפאה בעיסוק המתמחה בתחום. כמו כן כדאי להדריך את הגננת להטרמה (מלשון "טרם" - הכנה מראש) של מעברים, כאשר לילדים עם קושי כזה קל יותר כאשר סדר היום צפוי כל האפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו