כיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיתה א'
    שגית
    08/12/2008

בתי בת 5 ובשנה הבאה עולה לכיתה א',אנו גרים במושב שבו יש בית ספר יסודי אשר שמעתי עליו ביקורות טובות. בתי נמצאת במסגרת חינוכית קיבוצית מגיל שנה וחצי ואינה מכירה את ילדי המושב (וכנראה גם לא תכיר אלא אם תכנס לכיתה א במושב,עברנו לפני כחצי שנה למושב הנוכחי,לפני כן גרנו במושב סמוך לקיבוץ) ,רוב הילדים הנמצאים איתה בגן כיום (ילדי הקיבוץ וחלק מ"ילדי חוץ")עוברים לבית ספר בקיבוץ אחר שגם עליו שמעתי ביקורות נפלאות. אני נמצאת בהתלבטות,האם לשלוח אותה יחד עם ילדי הקיבוץ לבית הספר בקיבוץ-שהיתרון שלו מבחינתי שבתי מכירה את הילדים והמעבר יהיה לה קל יותר,החסרון שלא יהיו לה חברים בסמיכות לבית (ואני מודעת לזה שבגיל הזה הענין החברתי חשוב להם מאד)למרות שלבית הספר בקיבוץ מגיעים מקיבוצים ומושבים סמוכים כך שרוב הילדים צריכים לנסוע ברכב ע"י ההורים לחברים. ואילו היתרון של בית הספר במושב שבתי תכיר את הילדים במושב ותיצור קשרים חברתיים עמם,החסרון שהמעבר לא יהיה קל.... אודה לתשובתכם המהירה,אני חייבת לקבל החלטה דחוף מכוון שעל מנת לרשום אותה לקיבוץ אצטרך לעבור פרוצדורה ארוכה,תודה (-:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשגית

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/12/2008

שגית שלום,
    אכן דילמה לא פשוטה. סקרת היטב את הגורמים בעד כל בית ספר.
    נראה לי שהתשובה תלויה גם בתכנון שלכם לעתיד, האם אתם אמורים להישאר במושב עוד מספר שנים לפחות. ילדים בגיל של בתך אכן תלויים בהסעות ההורים לחברים, אולם עוד שנתיים שלוש היא תוכל לבקר את חבריה בעצמה, במידה והם יהיו במרחק הליכה (בייחוד במושב), ואז יהיה יתרון לבית הספר שביישובכם.
    במידה ואת מחליטה לשלוח אותה לבית הספר במושב, תוכלי לעזור לה בתהליך ההסתגלות על-ידי יצירת קשרים עם משפחות שלהן ילדים שגם ילמדו בכיתה א'. ככל שבתך תכיר יותר ילדים, יהיה לה קל יותר במעבר.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו