שגרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שגרה
    יפעת
    08/12/2008

בוקר טוב, בני כמעט בן 3 ובחודשיים האחרונים שמתי לב שהוא כל הזמן מנסה לשבור את המילה שלי ושל בעלי ולבדוק את הגבולות, והוא ממש לא אוהב שמשנים לו את השגרה. למשל: אני לוקחת אותו כל בוקר לגן אז לפעמים בימי שישי בעלי לוקח אותו והוא בוכה ולא מוכן לצאת מהדלת בטענה שרק אמא תיקח אותי לגן (יש לציין שהוא אוהב את בעלי). ולמשל החלפנו לו כיסא ברכב והוא לא היה מוכן לשבת עליו ולא בגלל שהוא ממש קשור לכיסא אלא כי שיננו לו משהו בחייו. כמו כן, חמתי לקחה אותו בוקר אחד לגן ונסעה מדרך אחרת שאני נוסעת בבוקר והוא צרח באוטו שזה לא הדרך לגן שלו ולבסוף היא נכנעה לו וחזרה 2 רחובות אחורה ונסעה דרך הדרך שאני נוסעת. כל דבר ששונה משגרת היום שלו זה לא מוצא כן בעיניו והוא בוכה ומאוד קשה להרגיע אותו. אני יודעת ששיגרה בדרך כלל זה טוב אבל אני מרגישה שהיא הייתה אובססיבית אצלו. האם זה טוב/רע? יש לציין שאני בחודש שביעי להריוני ועוד מעט השגרה שלו תשתנה הרבה, עד כה הוא מקבל ממש יפה את הריוני ולפעמים הוא מלטף לי את הבטן ומספר למשפחתי שיש לו אח קטן בבטן של אמא ועוד מעט הוא יצא. אני מאוד רוצה לנסות לשנות את ההתנהגות של בני לפני הלידה. מה לעשות? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שגרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שגרה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/12/2008

יפעת שלום,
    נראה שלבנך חשובה מאוד תחושת שליטה בעולם ויכולת ניבוי של הארועים העתידיים להתרחש. לפיכך שינויים מעוררים בו חרדה ותגובות לא קלות כמו אלו שתיארת. על הנטייה הזו שלו להעדיף ארגון וסדר ידוע מראש, מתווספים הנסיונות האופייניים לגילו לקבוע למבוגרים כיצד יתנהלו הדברים בעולם - מי יקח אותו, באיזו דרך יסעו וכדומה.
    ביכולתך לעזור לבנך לפתח יכולת הסתגלות טובה יותר לשינויים ולעודד אותו להתמודד בגמישות עם שינויים בסביבה. אפשר ליזום שינויים קלים בסדר היום, לתכנן אותם איתו ולשתף אותו בהם. למשל, להציע להגיע לגן בדרך שונה, לאכול ארוחת ערב עם מרכיבים אחרים מבדרך כלל, וכדומה. התייחסי לשינוי כאל דבר חיובי, גיוון, הרפתקה וכדומה. תני לבנך שתיים-שלוש אפשרויות לבחור מתוכן ושבחי אותו על נכונות להתנסות בדברים שונים מהמוכר.
    לקראת הלידה, שוחחי עם בנך על השינויים העתידיים ונסי לשתף אותו במידת האפשר בהתאם לגילו בהכנה, למשל להכין את הפינה בבית לתינוק, להשתתף בשינוי הסדר בחדר הילדים וכדומה. קחי בחשבון שבמקרה הזה הקושי להסתגל הוא טבעי ואופייני לכל הילדים להם נולד אח.
    בנוסף לכל האמור לעיל, חשוב לי גם להדגיש כי במידה ושינויים נראים לכם הכרחיים (ובמקרה של הלידה הם גם בלתי נמנעים), פעלו לפי הבנתכם כהורים, על אף התנגדות אפשרית של בנכם.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו