מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרעת שליטה בצרכיםסיגל08/12/2008
יש לי ילד בין 6.5 השנה עלה לכיתה א',יש לו אח קטן בן 5 .הילד שלי לא מוכן לעשות את הצרכים שלו, הוא עוצר את הקקי בגוף לעיתים אפילו שבועיים. זה התחיל מסדק שהיה לו שהוא היה בן 3 ואז הוא ישב בשירותים וצרח צרחה מקפיאה כאשר הקקי יצא. עברתי התייעצויות עם רופאים.הכל אצלו תקין מלבד הסדק שהיה. יש לו משחה נגד כאבים,הוא קיבל טיפול ארוך בסוג של שמןוכלום. ברח לו בגן באצע פעילות יום הולדת פעמיים.ופעם אחת בגינה שהוא רחב על אופניים. גיליתי שאם הוא נמצא בתקופות של לחץ כמו העליה לכיתה א', אז הוא עוצר את הקקי. ניסיתי הכל, מדבקות, הפתעות, הסברים,תמונות על גוף האדם, איומים שאם הוא לא ייכנס לעשות אז הוא לא יקבל.... ניסיתי לכעוס עליו, ניסיתי לדבר, אפילו ניסיתי להתעלם מזה לחלוטין. כלום לא עוזר.גם הפחדות על ידי זה שהוא יגיע לבי"ח, חוקן,רופאים. כלום. אני מרגישה שאני עושה לו נזק עם כל הניסיונות שלי. אבל הוא לא עושה קקי ואני מתה מפחד ממה שיכול לקרות לו. מה לעשות? ממה זה נובע?איך מטפלים בזה? תודה נראש סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בעשיית צרכים
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום סיגל
אני מבינה את הקושי להתמודד עם הבעייה שהן את והן בנך סובלים ממנה. אין לי ספק כי ניתן לעזור לו.
מאחר ונשללה בעיה רפואית, נראה כי כתוצאה מהכאב שבנך חווה בזמן עשיית הצרכים בגיל שלוש נוצר פחד מעשיית צרכים . תופעה זו מוכרת מאוד וניתנת לטיפול.
אני ממליצה לך לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי בשילוב ביופידבק. טיפול זה יעיל מאוד בטיפול בבעייה של בנך ומומלץ לפנות בהקדם מאחר ובנך סובל מכך כבר זמן רב וככל שתתחילו לטפל בכל קודם כך השינוי יתרחש מוקדם יותר.
אם את מעוניינת בהמלצה על מטפלים צרי איתי קשר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)