בת שנתיים שבוכה תמיד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים שבוכה תמיד
    חנאן
    08/12/2008

שלום רב אני אמא לשלישיית ילדים(שתי בנות ובן) בני 2.3 שנים בתקופה האחרונה התחלתי לאבד שליטה בחינוך שלהם בגלל העבודה החדשה שהעסיקה אותי הרבה הבעייה הכי מפריעה לי היא הבכי הבלתי נפסק של אחת הבנות והעקשנות הלא מוסברת שלה, למשל, כל פעם שאני מחליפה לה בגדים זה הופך להיות סיוט כי היא מסרבת ללבוש את מה שאני בוחרת לה, חשבתי שכדאי לי לתת לה לבחור בעצמה וגיליתי שלרוב היא לא רוצה להתלבש בכלל ורק פעמים אחדות היא בחרה בגדים והסכימה להתלבש, ניסיתי להיות עדינה מאד ורכה ולא הצלחתי אפילו הכוח לא עזר לי, אני באמת לא מבינה מה הבעיה האמיתית שלה ולא יודעת איך להתמודד עם זה.למרו שהבת הזאת היתה עצמאית מאד ונחמדה מאד הערה: אני משתדלת כל הזמן לעשות להם כיף בבית ואפילו לצאת לטיולים קצרים והם הולכים למעון ונהנים שם ואין תלונות עליהם, אבל מה שהשתנה מצידי שאני התחלתי להיעדר יותר זמן מהבית ונהייתי לחוצה מאד בגלל בעיות של העבודה, אני מתנצלת על ריבוי המלל ומחכה להצעה מאתכם תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים שבוכה תמיד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלת עבודה

מיכל לופו-שדה
    09/12/2008

שלום חנאן
    אין לי ספק שאת מתמודדת כעת עם לא מעט קשיים מעצם היותך אם לשלישייה בגילאי שנתיים ושלושה חודשים. גיל זה אכן מהווה גיל בו ישנו צורך בלתי פוסק בהצבת גבולות ומאבקים על שליטה בבית, מאחר וזהו גיל בו ילדים בונים את הנפרדות שלהם ואת זהותם תוך בדיקת גבולות מתמדת. דבר זה קשה מאוד לעיתים עם ילד אחד, כך שוודאי קשה מאוד מול שלושה. ההתנהגויות של בתך, הכוללות סירוב ללבוש בגדים למשל, מהווה דרך שלה לבדוק את הגבולות שלך ולמשוך את תשומת ליבך. כל זאת גובר כנראה עקב השינוי שהתרחש בבית, התחלת עבודה חדשה, אליו היא מגיבה.
    הייתי מנסה לשוחח איתה בשפה פשוטה ודבר איתה על כך שאת חזרת לעבוד ועל מה היא מרגישה עקב כך. חשוב כי תאמרי לה כי את שמה לב שיותר קשה לה בזמן האחרון ואולי זה קשור לכך שאת פחות נוכחת. יחד עם זאת, שימרי על גבולות וזכרי שאת האמא והגבולות חשובים על מנת שילדייך ירגישו כי יש מי ששומר עליהם ומחליט עבורם. ניתן לתת לה לבחור את הבגדים לגן יום קודם ולחזק אותה כאשר יהא מתארגנת יפה ומתנהגת יפה. כאשר היא מסרבת אימרי לה כי אלו הבגדים שהיא בחרה ועם זה הולכים ובזה נגמר העניין.
    היי עקבית בדרך שאת בוחרת ותנסי לא לבלבל אותה בתגובתייך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו