מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי עם בן שלושאמא דואגת09/12/2008
בני אוטוטו בן שלוש. חלק מהזמן הוא מלאך בכל קנה מידה, אבל בחלק לא מבוטל מהזמן הוא מאוד מאוד קשה. מגיב בקיצוניות, נכנס להתקפים שנראה כאילו הוא כבר לא שולט בעצמו ויכולה לעבור גם שעה עד שהוא חוזר לעצמו (כמובן מותש לחלוטין). קראתי בנושא ואני די משוכנעת שיש כאן בעיה שקשורה לויסות חושי. לפני כשלושה חודשים עברנו לארה"ב. הגן כאן נהדר והדברים שלדעתי בעייתיים התחילו הרבה לפני המעבר. מה אני יכולה לעשות כאן? לפנות לרופא המטפל? איש מקצוע אחר? הילד עדין לא מדבר אנגלית ולכן כל דבר יהיה דרכנו. די אובדת עצות ורוצה לעזור לנו ובעיקר לבני שאני בטוחה שלו הכי קשה עם ההתנהגות הזו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם בגיל שלוש
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום אמא
אני שומעת שאת מוטרדת ומודאגת. חשוב לי לציין כי התפרצויות הזעם של בנך הינן תופעה נפוצה ושכיחה מאוד ולמעשה מהווה חלק מתהליך התפתחות תקין. בין גיל שנה וחצי לגיל שלוש ילדים בוחנים את נפרדותם ונמצאים בתהליך של בניית זהות נפרדת ובדיקת גבולות. לרוב ההתפרצויות מתרחשות כאשר הילדים מנסים לקבל משהו ולא מצליחים או מתוסכלים מסיבה כזאת או אחרת. ההתפרצויות יכולות להתרחש בין מספר דקות עד שעה כפי שאת אומרת, אבל בכל מקרה כהורים מאוד קשה לעמוד מול הילדים ולהתמודד איתן.
באופן עקרוני, ישנם כמה דגשים חשובים. ראשית, נסי לבדוק האם ספציפית במקרה של בנך ישנו מוטיב חוזר הגורם להתפרצויות. יתכן וישנה מצוקה כלשהי שמעוררת אותם וחשוב לבדוק זאת. בזמן ההתקף עצמו חשוב לרסן את הילד תוך הצבת גבול ברור של מותר ואסור. חשוב בזמן ההתקף כי תשמרי על קור רוח עד כמה שאפשר, להגיב בענייניות ובתקיפות. לא לשוחח איתו בזמן ההתקף על הגורם או דרכים להירגע כי הוא אינו קשוב וזה לרוב רק מחמיר את זמן ההתקף. אפשר להחזיק אותו על מנת לרסן אותו או להניח אותו בחדרו על כרית. אחרי שמסתיים ההתקף, רק אז לשוחח איתו על דרכים חלופיות לפתרון הבעיה ועל דרכים לבטא את המצוקה שלו.
מאחר ואת מרגישה כי יתכן ולבנך קושי בויסות חושי וכי ההתפרצויות הינן מעבר לפרופורציה מקובלת לגילו, את בהחלט יכולה לפנות לפסיכולוג. לרוב טיפול התנהגותי קוגניטיבי עם הדרכת הורים מאוד יכול לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוויסות חושי
מרפאה בעיסוק10/12/2008כאשר ישנה התלבטות האם ישנו קושי בוויסות חושי מרפאה בעיסוק הינה אשת המקצוע לאבחן את הבעיה. היא אמורה לבצע הערכה סנסורית מקיפה שתספק פרופיל סנסורי ותעזור באבחנה מבדלת במקרה הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)