אחות חדשה במשפחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחות חדשה במשפחה
    דין
    09/12/2008

שלום, יש לי בן מקסים בן שנתיים וחודשיים וילדתי לפני חודשיים בת מקסימה. בכללי הוא קיבל אותה באהבה ובשמחה(כמובן שיש קנאה אבל בנתיים זה לא כ"כ נורא). הקושי שלי הוא בעיקר כאשר אני עם שניהם לבד אחה"צ ואני מניקה או שהקטנה דורשת המון ידים כי משהו מציק לה , הוא הופך להיות חסר סבלנות ומנסה לזכות בתשומת לב ע"י התנהגות שלילית שכמובן דרכה הוא רוצה תשומת לב גם אם היא שלילית, כמו כן הוא דורש המון "ידיים" ברגע שידי מתפנות ..... אני אציין שאני מנסה להיות זמינה ופנויה לו (עד כמה שזה מתאפשר) ומשתדלת לפחות אחה"צ אחד להיות איתו לבד ולקחת אותו לפארק/ג'ימבורי ולהשאיר אותה עם אבא/בייביסיטר. השאלה היא: כיצד אני יכולה ל"רסן" את אותה התנהגות שלילית בלי לצעוק ולגעור? כיצד לנהוג כאשר הילד "נעול" על משהו שאינני מרשה ועושה לי סיצנה?? שאלה נוספת: האם בגיל כזה ניתן להסביר לילד שאוטוטו אמא חוזרת לעבודה ובבוקר אנחנו ממהרים? ע"מ שכל בוקר לא תיהיה לי מלחמה עימו על החלפת טיטול/בגדים/נעילת נעלים וכד'? אציין שבוקר "'קשה" הורס לי ואני בטוה שגם לו את היום... תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה במשפחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחות חדשה

מיכל לופו-שדה
    09/12/2008

שלום דין
    הופעת אחות חדשה הינה אירוע מרגש ומשמח אך גם מלחיץ עבור כל בני המשפחה. כולכם צריכים להסתגל לשינוי שחל במערך המשפחתי. על מנת להבין כיצד בנך מרגיש דמייני כי בעלך היה מודיע לך כי הוא מביא אישה חדשה הביתה שמעתה תגזול הרבה זמן ממנו וכי עלייך להתנהג אליה יפה, כי היא קטנה ועדינה.קינאה, כעס וחוסר שביעות רצון הינן חלק מהרגשות שוודאי היית חשה וכך גם בנך. תגובותיו למצב החדש הינן מאוד נורמטיביות. הוא אכן מחפש תשומת לב ממך בכל דרך אפשרית, בניסיון להחזיר את תשומת הב הרבה שוודאי היתה לו טרם הופיעה אחותו. לכן חשוב לשוחח איתו בשפה פשוטה ולאפשר לו לבטא את הרגשות שהוא מרגיש עקב כניסתה של אחותו לחייו. חשוב כי ירגיש שיש לו לגיטימציה לבטא גם רגשות חיוביים וגם שליליים . חשוב כי תאמרו לו שאתם ממשיכים לאהוב אותו מאוד וכי עכשיו הוא הבן שאת הכי אוהבת בעולם כפי שאחותו היא הבת שאת הכי אוהבת בעולם. נשמע שאת עושה רבות כדי להיות איתו בחלק מהזמן לבד וזה מצויין וחשוב מאוד. המשיכי לעשות זאת. כמו כן, זכרי כי התנהגויות השליליות הינן אופייניות לא רק למצב של לידת אחות חדשה כי אם לכלל הילדים בגיאלי שנתיים שמתחילים לבנות זהות נפרדת ובודקים גבולות. לכן, חשוב כי תציבי לו גבולות ברורים בצורה עקבית ועניינית. שוחחי איתו למשל על הקושי להתארגן בבוקר. ניתן לומר לו שזה לא נעים כל בוקר לריב איתו כי אמא ואבא צריכים ללכת לעבודה. וכי בעבודה אתם מתגעגעים וחושבים עליו אבל חייבים להיפרד ממנו. כדי להקל על התהליך ניתן יום קודם להכין איתו את הבגים שילבש למחרת. לפעמים ניתן לעשות איתו תוכנית חיזוקים ולתת לו מדבקה בכל בוקר שהוא מתארגן ללא מלחמה ומאבק.
    בכל מקרה היו סבלניים ותנו לעצמכם ולבנך זמן להסתגל לשינוי המהותי בחייו ובחייכם וזכרו כי הוא בגיל בו מרדנות ומאבק על שליטה הינו שכיח ומהווה חלק מתהליך התפתחותי נורמטיבי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו