חוסר עצמאות - ילד בן 5 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר עצמאות - ילד בן 5 וחצי
    אתי
    10/12/2008

שלום יש לי ילד מקסים בן 5 וחצי. הוא מאוד חכם ונבון אבל מאוד ילדותי בהתנהגות. למשל: הוא לא רוצה להתלבש לבד בבוקר אלא שאני אלביש אותו, אם אני מלבישה אותו הוא בקושי משתף פעולה ואם אני מתעקשת שיתלבש לבד אז אני צריכה לבקש כל דבר כמה פעמים עד שאני מתחילה לכעוס ובסוף הוא עושה את מה שהוא צריך בקצב מאוד איטי. זוהי רק דוגמה יש עוד הרבה מקרים דומים במהלך היום. בעיה נוספת היא שהתגובה האוטמטית שלו לכל דבר היא בכי לדעתי הוא בוכה אולי 10 פעמים ביום. הוא ילד שמח ומאושר נראה לי שהוא פשוט התרגל להתנהג ככה. והוא לא רוצה כל דבר חדש השאלה שלי היא האם הוא פשוט מאוד ילדותי וזה יסתדר מעצמו או שיש דרך שאני יכולה לעזור לו להתגבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר עצמאות - ילד בן 5 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר עצמאות

מיכל לופו-שדה
    10/12/2008

בנך נמצא בגיל בו הוא כבר מסוגל לבצע מטלות בעצמו כמו להתלבש לבד, לצחצח שיניים לבד, לאכול לבד כמובן, וכו'. חשוב כי יבצע אותן מאחר וזהו בו גיל בו בהדרגה הוא לומד להיות עצמאי יותר , דבר שגם יקנה לו תחושת מסוגלות עצמית ובטחון בהמשך. לכן, חשוב מאוד כי תעודדי אותו לעשות פעילויות אלו בעצמו ולא לעשותן עבורו. לעיתים יש ילדים שמתנגדים להתחיל ולהיות עצמאיים עקב קינאה באח קטן או רצון להשאר קטנים בעצמם. במצבים אלו חשוב לחזק את היתרונות שבלהיות גדול, לציין בפניו דברים שמותר לו לעשות ושהוא יכוללעשות ושילדים קטנים ממנו לא יכולים. בהדרגה התחילי לדרוש ממנו לעשות יותר דברים בעצמו ועודדי אותו. הייתי מנסה למשל לשוחח עם בנך ולומר לו שאת רואה שהוא לא אוהב להתלבש לבד אבל הוא כבר גדול ואת בטוחה שהוא יכול ומסוגל לכך. ניתן לבחור איתו את הבדגים שהוא רוצה יום קודם בערב ולמחרת בבוקר לתת לו אותם. ניתן לבנות איתו טבלת חיזוקים שבועית ובכל פעם שהוא מצליח להתלבש לבד ובזמן לתת לו מדבקה ולהדביק ביחד בטבלה. חשוב שתזכרי כי הדבר עשוי לקחת זמן וכי הוא עשוי להתעקש ולהמשיך לדרוש ממך לטפל בו ולהלביש אותו. עם זאת, אם את תהיי חזקה ותעמדי על שלך הוא יבין די במהרה כי הוא צריך לגדול ולהתחיל לבצע חלק מהדברים בעצמו.
    גם הבכי שאת מתארת בתגובה לכל מצב קשה או מתסכל עבורו ניתן לטיפול וקשור לתגובותייך אליו במצבים אלו. למדי אותו לבטא את רצונותיו ללא בכי ואימרי לו זאת: "אני מקשיבה לך ואבין יותר טוב אם לא תבכה". חשוב כי תעמדי על שלך ותהיי עקבית ועניינית.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו