גמילה בשלבים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה בשלבים
    דידי
    10/12/2008

הבן שלי בן שנתיים וקצת. כבר מספר חודשים שהוא גמול מבחינת קקי ויודע תמיד לבקש לעשות בסיר אך מפיפי הוא עוד לא גמול. המצב הוא שהוא עם חיתול כל הזמן וכאשר הוא צריך קקי, הוא מבקש. נוצר מצב מעט מעייף כי בגן הוא למד שכאשר הוא מבקש קקי, הוא מקבל התייחסות ולכן הוא כל הזמן מבקש קקי, גם כאשר אינו צריך ובכך מעייף את הגננות עד כדי שהן רוצות לוותר ושיעשה קקי בחיתול. בבית זה פחות קיים. אני חוששת לקחת ממנו הישג שהשיג. הן טוענות שלא מקובל לגמול ככה בשלבים אלא בבת אחת. אני לא יודעת מה מקובל. אשמח לשמוע עצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בשלבים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה בשלבים

מיכל לופו-שדה
    10/12/2008

שלום
    מרבית הילדים נגמלים מחיתולים בגילאי שנתיים עד שלוש. תהליך הגמילה הינו הדרגתי ומרבים הילדים מבצעים אותו בשלבים. חלק נגמלים מהפיפי ורק אח"כ מהקאקי והפוך. בכל מקרה, נשמע שבנך כבר גמול מהקאקי ולכן חשוב לחזק אותו על כך ולהיות גאים בו מאוד ולא לחזור ולבקש שיעשה בחיתול.כפי שציינת הוא השיג הישג משמעותי ועל כן היו גאים בו ותתפארו בפני המשפחה, החברים בפניו שגם הוא ירגיש את הגאווה והשימחה על התבגרותו. אין לי ספק שתהליך הגמילה הוא מעייף, מאחר והוא דורש פניות וזמינות מכם כהורים וגם מצוות הגן. עם זאת, זהו תפקידכם ותפקידם ולכן חשוב ולהמשיך בגמילה ולא לחזור אחורה. ולכן, כאשר הוא מבקש קאקי המשיכו לקחת אותו לשירותים או לסיר גם אם זה מעייף את הגננות ואותכם.
    באשר לפיפי, היו סבלניים , בהדרגה אם נראה כי הוא בשל לכך, למשל הוא קם יבש משנת הצהריים, תדירות הפיפי במהלך היום פוחתת, הוא מתעניין בנושא, וכו', עודדו אותו גם להתחיל ולעשות פיפי בסיר או בשירותים.
    ניתן להקריא לו ספרים בנושא כמו סיר הסירים של נפתלי או טוסיקים. חשוב לא להעיר לו אם בורח לו, אלא להחליף לו ולחזק אותו כאשר הוא כן מצליח. ניתן ללא קשר לבקשה לעשות פיפי להזכיר לו ולשאול אותו אם יש לו פיפי. כאשר הוא מעוניין לגשת לשירותים, ניתן לתת לו מדבקה בכל פעם שהוא מוכן לשבת בשירותים, גם אם אינו עושה פיפי , בהמשך לתת לו מדבקה רק כאשר עושה פיפי וכו'.
    אני מאמינה כי בהדרגה הוא ייגמל, בהתאם לקצב והבשלות שלו, היו סבלניים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו