מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות שאינה מקובלת??.888810/12/2008
שלום, יש לי ילד בכור בן 4 ו4 חודשים. חכם, שמח ומאוד מקובל בגן אך עם טמפרמנט לא פשוט. השבוע נודע לי (ע"י הגננת) כי ילדי וילד אחר מהגן הורידו לילד אחר את המכנסיים. מאוד נבהלתי אך השתדלתי כמובן להגיב בצורה חריפה אך מאופקת ולהסביר לו את חומרת ה"משחק". לאחר המקרה הוא שואל (לפני המקלחת) למה את מורידה לי את הבגדים ונראה כי הוא מתבלבל בין נכון ללא נכוןכמו כן , בימים האחרונים הוא מרבה להשתמש במילים שלא אופיניות לו (קללות ואומר שם של ילד אחר שמשתמש במילים אלו,אין אצלנו בבית קללות באופן חד משמעי ).שגם בעלי וגם אני נותנים את הדעת עלך כך ואף הכנסנו אותו בפעם האחרונה לחדר ל 10 דקות על מנת שיחשוב על המילים שלו. אני מאוד מודאגת בעיקר מהמקרה שקרה בגן האם זה אופיני בשלב זה האם היה בזה תוכן מיני או שמא רק השתובבות לשם המשחק למרות שגם השתובבות כזו אינה בעינה. כיצד יש לנהוג איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית בגיל גן
מיכל לופו-שדה10/12/2008שלום אודליה
אני שומעת שאת מאוד מודאגת ומוטרדת . עם זאת, חשוב לי לציין כי חקירה מינית וסקרנות מינית הינה טבעית ושכיחה בקרב ילדים בגיל הגן ו. ילדים הינם בקרנים לגבי גופם וגופם של אחרים. לרוב הסקרנות המינית הינה תהליך של איסוף מידע שהילד מבצע לעיתים תוך התבוננות ונגיעה.
חשוב כי תינתן לבנך לגיטימציה לשאול שאלות ולבטא את סקרנותו המינית ולברר שאלות שמבלבלות אותו, כמו השאלה שהוא שאל בנוגע להורדת בגדים באמבטיה, אך במקביל להציב לו גבולות ברורים. חשוב מאוד להעביר מגיל מוקדם חוקים ומסרים של מה מותר ומה אסור.
חשוב להסביר לבנך כי הגוף שייך לו ואם הוא לא רוצה שילד אחר ייגע בו שיגיד לו לא והפוך, כלומר אסור לו לגעת בגופו של ילד אחר מבלי שהוא מסכים לכך. הדגישי כי אנחנו לא מורידים בגדים של ילדים אחרים ותמיד נשארים לבושים כשמשחקים. הבהירי לו את ההבדל בין אמא שמפשיטה אותו לקראת אמבטיה לבין משחק עם ילדים אחרים. ובגיל בו הוא נמצא עודדי אותו להתחיל ולהפשט לבד, הוא מסוגל לכך. הדגישי כי אסור לנשק, לחבק או לגעת בילד אחר ללא רצונו. יתכן גם כי בנך נגרר אחרי חברו ושיתף איתו פעולה על מנת להצחיק את שאר הילדים בגן. דברי איתו על כך והבהירי לו כי כפי שוודאי לא היה נעים לו אם מישהו היה מפשיט אותו ללא הסכמתו כך גם הילד האחר וודאי מרגיש וכי זו לא הדרך להצחיק את הילדים בגן. כמו כן, ניתן לשוחח עם הגננת ועם הפסיכולוגית של הגן על מנת לבחום אם יש צורך כי הגננת תבצע שיחה עם כלל ילדי הגן בנושא מיניות תוך הבהרת החוקים שתוארו כאן.
בנוגע לקללות שתיארת, ילדים רבים נחשפים במקומות בהם הם נמצאים או בטלוויזיה, למילים וביטויים וגם לקללות מחברים, אחים של חברים וכדומה, ולרוב אין לנו אפשרות כהורים למנוע זאת. עם זאת, כםי שאת ובעלך עשיתם חשוב להציב גבולות ולהבהיר לילד מהם החוקים בבית וכי בבית שלנו אנחנו לא מרשים לדבר כך.
אם אתם מרגישים כי בנך ממשיך לנהוג באופן מיני לא מותאם ובצורה חוזרת למרות האיסורים ניתן להתייעץ עם פסיכולוגית הגן או לפנות להדרכת הורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)