ילדי בן השנה הפך עצבני ותלותי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדי בן השנה הפך עצבני ותלותי
    סולי שביט
    19/07/2007

שלום,
    אני אמא לתינוק בן שנה בדיוק. הוא בדרך כלל, מאז שהוא נולד, תינוק חייכן ושמח מאוד וגם מאוד רגוע ועצמאי (לא אוהב ידיים). הכנסנו אותו לגן לפני חודש וחצי והוא כבר הסתגל לרעיון, ואפילו התחיל להינות שם, כבר לפני חודש. אולם, לפני שלושה שבועות בערך בעלי ואני טסנו לחול בלעדיו, ומאז שחזרנו (פחות או יותר) הוא לא רגוע ומאוד עצבני ותלותי, רוצה ידיים, (וזה ממש ממש לא אופייני לו), גם הגננת שמה לב לשינוי שחל בו והוא לא רגוע גם בגן. יש לציין שמאז שהוא נכנס לגן הוא כל הזמן היה חולה במשהו (הסתגלות לכל החיידקים בגן), אולם כעת הוא רק קצת מנוזל (היינו אצל הרופאה והיא אמרה שהילד בריא לחלוטין).
    עוד דבר מוזר, בשלושת הימים האחרונים היה לו חום (נמוך אמנם - 38.2) כשהוא היה בגן, ושוב הרופאה אומרת שהכל תקין, אגב, בבית אין לו חום.
    אנחנו לא יודעים מה לעשות והרופאים לא ממש נותנים פתרון. אני מתגעגעת לילד הרגוע והעצמאי שיש לי. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה

שרון באומל
    19/07/2007

שלום סולי
    אני מאמינה שהילד שלך מגיב כרגע, גם באופן סומטי (דרך הגוף) לשתי פרידות משמעותיות שחלו בסמוך. ההתנהגויות שלו מצביעות על חרדה ספציפית מפני פרידה. לפיכך, הייתי מתייחסת לנושא הן של הנסיעה לחו"ל והן של הכניסה לגן. אולי, עקב גילו הצעיר, כדאי לעשות זאת בנפרד. אפשר לכתוב לו סיפור על ילד שהוריו נסעו לחו"ל. כנ"ל לגבי "X הולך לגן חדש". כדאי לכלול בסיפור את העובדות, רגשות שיכולים לעלות בעקבות פרידה (חששות, עצב, תחושת בדידות) וכן את ההבטחה שאתם תמיד תחזרו - הן מחו"ל והן לקחת אותו מהגן.
    לא לפחד לדבר איתו גם על הכעס והעצב שבעקבות הפרידה מכם. יקל עליו מאוד לדעת שאתם מבינים וגם מוכנים להכיל את המתרחש בעולמו הפנימי.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו