מעברים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעברים
    רינת
    10/12/2008

שלום רב, חזרנו משליחות בארה"ב בקיץ האחרון .לביתי בת השש היה קשה להסתגל למנטליות החדשה מאחר שלמדה בבתי ספר פרטיים ומאד איכותיים בארה"ב אך בסופו של דבר היא השתלבה די יפה במערכת . בזמן האחרון ,נתקלתי אני בחילוקי דעות עם הצוות בבי"ס .כגון: חסר אונים של המנהל בדבר עישון הורים ו אנשי צוות בחצר בית בספר .דבר שאינו מקובל עלי לחלוטין! ו כמובן מנוגד לחוק המדינה . המורה העבירה ביקורת בכיתה על כך שהתקשרתי ליידע את אמו של אחד הילדים אחרי שהרגעתי אותו ששאר חברי הכיתה ניסו להפשיטו בכח בכיתה (והילד הקיא ממבוכה ).וטענה שזו אחראיות של בי"ס לטפל בנושא - דבר שגרם לביתי עוגמת נפש רבה בשל הסיטואציה המביכה ומצד החברים לכיתה . לאור הדברים הנ"ל שקלנו ,בעלי ואני להעביר את ביתנו לבי"ס אחר , שאלתי היא כמה טראומטי יכול ליהיות מעבר שכזה בזמן הלימודים ובעיקר לאור העובדה שחווינו מעבר גדול הרבה יותר לא מזמן . תודה מראש ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעברים

מיכל לופו-שדה
    10/12/2008

שלום רינת
    מעברים הינם אכן דבר שלכל אחד לא קל להסתגל אליוץ אין לי ספק שהחזרה לארץ היתה לא פשוטה עבור כולכם ובפרט לילדים אשר סביר להניח שלא זכרו כלל את הארץ ונאלצו להתמודד עם רכישת חברים והתסגלות למנטליות שונה. מדברייך עולה כי לבתך כוחות רבים וכי היא הצליחה להסתגל לכיתה החדשה ולמסגרת. אני מבינה כי את חשה שבבית ספרה יש לא מעט בעיות שדורשות לדעתך טיפול, כגון עישון מורים ליד תלמידים והתמודדות של המחנכת עם התנהגות כזאת או אחרת של תלמידים. יחד עם זאת, לרוב לא מומלץ להעביר ילד באמצע שנת לימודים, בפרט כאשר בתך עדין מסתגלת למעבר לארץ בכלל. אם את יכולה נסי לשוחח עם המחנכת ואולי עם מנהלת בית הספר , רצוי לא בצורת התקפה והעברת ביקורת כי אם בניסיון ליצור שיתוף פעולה ואימון ועל ידי הבהרת הדברים שלדעתך פוגעים בבתך ומפריעים לך. לרוב שיחות רגועות יוצרות שינוי גדול יותר מאשר התקפות הדדיות. רצוי כי שיחות אלו יעשו לא בפני בתך כי אם בנפרד, בינך לבין הצוות החינוכי, על מנת שבתך לא תחוש את הכעס שלך כלפי צוות המורים כאשר הדבר עשוי לבלבל אותה. בהמשך, אם עדיין תחושי כי בית הספר אינו מתאים לך ולילדייך נסי למצוא מסגרת שיותר תספק את צרכייך והעבירי את בתך אם ניתן בתחילת שנת הלימודים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו