מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד לגרום ילד בן 4 "להפתח"חברתית..אמא מתלבטת10/12/2008
בני, בן 4 וחודשיים, הוא ילד ביישן. הבישנות שלו מתבטאת בעיקר כשהוא נמצא בחברת מבוגרים,ביחוד אם אינו מכיר אותם, אז הוא כמעט ולא מדבר. בנוסף, אני לא יודעת אם זה קשור לביישנות שלו או לא, הוא מדבר מעט מאוד עם סבא וסבתא, או עם מבוגרים אחרים שהןוא מכיר, מיוזמתו, אלא רק בעקבות דחיפה שלנו (למשל, אנחנו ואומרים לו שסבא וסבתא (למשל...) מאוד התגעגעו ורצים לשמוע אותו, ואם זה לא עוזר, אנחנו לפעמים אפילו קצת כועסים). חשוב לציין שהוא אינו נפגש הרבה עם מבוגרים , גם סבא וסבתא משני הצדדים גרים רחוק ומגיעים רק לעתים רחוקות, ולכן הרבה מהתקשורת נעשית בטלפון. אבל גם כשהוא נפגש איתם, הוא מדבר מעט מאוד. שוב, כשהוא נפגש עם מבוגרים אחרים, שהוא מכיר עוד פחות, הוא לרוב פשוט שותק... אני לא בטוחה שבשידולים שלנו אנחנו עושים את הדבר הנכון, אולי אנחנו אמורים לתת לו להפתח בזמן שלו ובקצב שלו, אבל זה מתסכל אותי כשהוא שותק ולא מראה נחמדות וחביבות לאנשים שאני אוהבת. בנוסף, לפעמים נראה לי שזה לא באמת ביישנות אלא שפשוט לא בא לו להתאמץ ולדבר, או להתייחס בדרך אחרת, אם הוא יכול בינתיים להמשיך במשחקים שלו, או להמשיך לצפות בטלויזיה, למשל... חוצמזה, בגן הוא משחק ומדבר עם ילדים אחרים בני גילו, יש לו חברים, אלא שבאופן כללי הוא ילד שקט. הוא לא מדבר מיוזמתו במפגשים בגן (ככה הגננת אומרת), אבל היא אומרת שהוא ילד מאוד אהוב וחברותי בגן ולכן היא לא חושבת שיש בעיה. מה אתם חושבים? תודה, אמא מתלבטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות
מיכל לופו-שדה10/12/2008ביישנות של ילדים עשויה לנבוע מגורמים שונים. לעיתים ביישנות וקושי ליצור קשר עם אנשים זרים קשור גם לעד כמה ילדיכם נחשף לסיטואציות חברתיות. האם גם אתם כהורים ביישנים< האם יש לכם הרבה חברים וביקורים תכופים בבית? או שגם אתם ממעטים יחסית להזמין וללכת לחברים?
המודל ההורי עשוי מאוד להשפיע על הילד. יחד עם זאת, ישנם ילדים שנוטים להתקשות ולדבר רק עם מבוגרים, בעוד הם יוצרים קשר בקלות רבה עם ילדים בני גילם. בתיאורך לא ציינת האם בגן הוא גם מתבייש? האם הוא מסרב לדבר עם הגננות? האם הוא יוצר קשר עם ילדים ורק עם מבוגרים לא?
בכל מקרה עדיף לא לנזוף בו או לכעוס עליו אלא לנסות ולהבין טוב יותר את הגורם לקושי.
אני ממליצה לבדוק נושא זה עם הגננת כדי לקבל אינפורמציה ותמונה מלאה יותר על התנהגותו.
אפשר בינתיים גם לנסות ולשוחח איתו ולומר לו שאתם שמים לב שקשה לו לדבר עם אנשים מבוגרים ועם אנשים שאינו מכיר. יתכן וקרה משהו שמציק לו. בכל מקרה אם במצב נמשך אני ממליצה לפנות לייעוץ כדי לקבל תמונה מלאה יותר\
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)