ילדה בת 9 עם דימוי עצמי נמוך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 9 עם דימוי עצמי נמוך
    אמא טל
    12/12/2008

ילדתי היקרה בת 9 , לאחרונה מרבה להתלונן על המראה שלה ושואלת אותי שאלות שצובטות לי את הלב , כמו: אמא ,נכון שאני מכוערת ? היא משווה בינה לבין תלמידות בכיתתה , מבחינת מראה חיצוני, מידת מקובלות בכיתה, ומתוסכלת ממעמדה ומאיך שהיא נראית . כמובן שאני עושה נסיונות להרים את ביטחונה העצמי ולומר לה שהיא מיוחדת ולכל אחת יש את היופי המיוחד לה , ובכל זאת - היא בשלה , מתעקשת על היותה ילדה לא יפה וממש נעצבת מכך. קשה לי מאוד לראות אותה מדוכדכת מכך , אני בוכה בשבילה מבפנים . אני מנסה לשדר לה ביטחון ולחזק אותה , אך לא בטוחה שאני מוצאת את המילים הנכונות .אני זקוקה באמת לעצות טובות כדי לעזור לילדה להתגבר ולהרגיש טוב עם עצמה . תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יופי חיצוני ויופי פנימי

זהורית אסולין שמחון
    12/12/2008

ביתך עושה חיבור שלצערנו לא מעט עושים היום והוא החיבור בין יופי חיצוני למקובלות חברתית, בין יופי לכשרון ולמוצלחות וכולי. בנוסף לניסיונותיך להראות לה את יופיה נסי לברר איתה למה היא חשה כך, על מה היא נשענת, מי המודל שלה ליופי ומי קובע אותו, חזקי אותה בכישוריה וביכולותיה. ייתכן שקשה לה מבחינה חברתית והיא מייחסת זאת ליופיה החיצוני אך הקשיים נובעים מסיבות אחרות.וייתכן שאינה מתכוונת ליופי חיצוני, אלא למשהו פנימי שהיא חשה בתוכה ומרגיש לא יפה או רע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו