מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילד מתנהג באלימות כלפי החתולהאפרת שפילברג19/07/2007
אורי בן שלוש וחצי לפני כחודש אמצנו חתולה ואורי בהתחלה הציק לה ועכשיו הוא בועט מושך בזנב מרביץ והיא מגיבה בשריטות ונשיכות הבאתי את החתולה כדי להרגיע התנהגויות של תוקפנות וכוחנות אשר הןפיעו לאחרונה אצל אורי מה לעשות בברכה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות ואלימות כלפי בעלי חיים
שרון באומל19/07/2007שלום אפרת.
ראשית אתייחס לתוקפנות הספציפית כלפי החתולה - אני מציעה לשים לכך סוף בעזרת מתן גבול. דהיינו, להסביר לו בשעת רוגע וכייף שאין לפגוע בחתולה בשום דרך, כיוון שאנשים לא אמורים להתנהג ככה אל בעלי חיים. זה כואב לחתולה וזה מפחיד אותה. לומר לו שאם יתעלל בחתולה תוטל עליו איזשהיא סנקציה (שאתם בוחרים). להיות עקביים לגבי מתן הגבול. בנוסף: לתת אופציות אחרות אם חש שרוצה לתקוף את החתולה. לדוגמא: לרוץ בחצר, לקפוץ 50 פעמים או כל דבר אחר שעולה על דעתך.
אני מבינה שבנך הפגין התנהגות תוקפנית גם לפני כן, והבאתם לו חתולה על מנת למגר התנהגות זו. אני מציעה לברר את שורש הבעייה, כי הפתרון שמצאתם (שהוא יצירתי ויפה) לא עוזר במקרה זה. אני כן מציעה, במקרה זה, להתייעץ עם איש מקצוע. כשילד נוהג בתוקפנות חסרת שליטה בסובבים אותו בגיל זה (שלוש וחצי) יש לכך סיבה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)