קשה לבני להתעורר בבוקר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשה לבני להתעורר בבוקר
    יפעת
    16/12/2008

שלום, רציתי להתייעץ על דרך שתקל עלי את ההתמודדות עם בני בן ה- 3 בבוקר. בבוקר אני מנסה להעיר את בני ואיך שאני נכנסת לחדר ואומרת בוקר טוב, הוא צועק עלי "לכי מפה" ומתחיל להתבכיין ומחסה את כל ראשו בשמיכה. זה קורה גם שלילה לפני הוא הולך לישון מוקדם (20:00) וגם כשהוא הולך לישון מאוחר ולא נראה לי שהוא כזה עייף בבוקר. אני ממש לא יודעת מה לעשות ניסיתי המון דברים בבוקר לצחוק איתו להיות קשוחה איתו, להסביר לו שאני מאחרת לעבודה אבל כל בוקר זה מלחמה חדשה ועד שאנחנו יוצאים מהבית זה מרגיש לי נצח! וכבר אין לי כוח להתמודד עם זה. אני בהריון בחודש שביעי ובזמן האחרון כל דבר הוא מאוד קשה איתו ואני מרגישה שהוא ממש השתנה לרעה בהתנהגות שלו לכול. את ההיריון הוא מקבל ממש יפה עד כה וכל הזמן מספר לכולם שיש לו אח בבטן של אמא. אבקש עצה איך להתמודד איתו בבוקר. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשה לבני להתעורר בבוקר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי לקום בבוקר

מיכל לופו-שדה
    16/12/2008

שלום יפעת
    התמודדות עם קשיי התארגנות בבוקר של ילדים בגיל של בנך הינה נפוצה מאוד. לא תיארת כיצד בנך ישן במהלך הלילה והאם הקושי להתעורר נובע משינה לא טובה אן פשוט מצורך של בנך להמשיך לישון. בכל מקרה אם בנך ישן היטב והבעיה אינה נובעת מקשיי שינה, אני ממליצה לך לשוחח על כך עם בנך ביחד עם בעלך ולהסביר לו בזמן שאתם שניכם רגועים ופנויים לכך, כי בבוקר, על אף שהוא עייף או רוצה להמשיך לישון חייבים לקום כמו שאמא ואבא קמים לעבודה. אפשר להעיר אותו מוקדם יותר כדי שיספיק להתארגן וגם להכין איתו ביחד טבלה ולעשות כמו משחק של המטלות בבוקר. בטבלה ציירו רשימה של המטלות שעליו לעשות בבוקר, למשל: לקום בבוקר, לצחצח שיניים, להתלבש ולהיות מוכן לגן. את המטלות ציירו כמובן, ותלו את הטבלה על המקרר. ובכל בוקר סמנו ביחד וי או הדביקו כוכב כאשר הוא עושה את המטלות. חשוב כי תהיי עקבית בכל דרך תגובה שאת בוחרת ולא להחליף שיטות תגובה מאחר וזה עשוי לבלבל אותך ואותו.
    בנוסף, חשוב לי להדגיש כי יתכן ועל אף שכלפי חוץ בנך מתנהג כאילו ההריון רק משמח אותו, לידה קרבה היא אכן משמחת אך גם מלחיצה ומעוררת מתחים. לכן, יתכן וחלק מההסבר להתנהגויותיו שתיארת נובעות ממתח שהוא מרגיש לקראת הלידה ומכעס וחששות. חשוב כי תדברי איתו על הלידה המתקרבת תוך מתן לגיטימציה לדבר גם על רגשות חשש ופחד. ישנם ספרים המכינים לקראת לידה כמו ספר הפילפילים של אלונה פרנקל, או הספר "לאמא יש תינוק בבטן".
    בהצלחה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו