גרייה אינטלקטואלית בגן ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גרייה אינטלקטואלית בגן ילדים
    דולב
    16/12/2008

בתי כמעט בת 4, נמצאת בגן שיש בו 32 ילדים. יש לה כשלוש בנות וארבעה בנים בני גילה והשאר קטנים ממנה במידה משמעותית ( יש כ 15 ילדים שהם פחות מגיל 3). שאלתי היא האם במסגרת מעורבת כזו היא עלולה לקבל פחות גירויים המתאימים לגילה. גם בגלל הכמות וגם בגלל הגילאים. זו שנה שנייה שהיא בגן ואני חשה שזה קצת more of the same'. כמו כן היא לא ישנה בצהריים, לפעמים כן, אולם כאשר היא בעוררות ואינה מעונינת לישון, אין אפשרות במסגרת הגן לספק לה משחק מתאים. לרוב היא מתבקשת להשאר על המזרון לפעמים גם נרדמת ממש לפני שכולם כבר אמורים להתעורר. בחודשיים הראשונים לשנה הנוכחית היא לא נהנתה ללכת וגם ספגה נשיכות, מכות מילדים בגן (הם בחצר כחמישים ילדים כי קבוצת קטנים בני שנה עד שנתיים מצטרפת). כמו כן לא רצתה להיכנס למפגשים והיו מצידה התפרצויות של כעס. לאחר שיחה רצינית עם הגננת חל שינוי לטובה, וביתי משתפת פעולה והולכת לגן יחסית ברצון. למרות זאת יש לי הזדמנות להעביר אותה לגן בו יש כ 12 ילדים שכולם בני גילה. אודה מאד לתגובתכם בעניין, להשלכות האפשרויות של מעבר כזה, לדאגתי בנוגע לגרייה האנטלקטואלית וגם להרכב החברתי מבחינת הגילאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת גן

מיכל לופו-שדה
    17/12/2008

שלום
    החלפת גן באמצע השנה היא לרוב צעד פחות מומלץ מאחר וזה מצריך הסתגלות מחודשת למסגרת חדשה. עם זאת, בכל מקרה יש לשקול את הדברים לגופם. אני מבינה כי בתך נמצאת בגן של גילאי טרם טרום חובה וטרום חובה ואתה מרגיש כי אין בגן מספיק גירויים ותכנים המתאימים לגילה. עם זאת, היא כן מוכנה היום ללכת לגן ברצון ודי הסתגלה אליו. לכן, לפני שהייתי מעבירה את בתך, הייתי בודקת ראשית עם הגננת, אילו תכנים, חוגים, מפגשים מתקיימים בגן המותאמים לגילה של בתך? האם ניתן בתוך הגן לעבוד עם הילדים בקבוצות לפי גיל/רמה כך שבתך תקבל מענה מותאם יותר מבחינת הגירויים להם היא נזקקת. כמו כן חשוב לבדוק האם לבתך טוב מבחינה חברתית? האם יש לה חברות או חברים? האם היא נפגשת איתם אחה"צ?. מעבר לכך, בדקו לגבי הגן השני, בו אכן יש מעט יותר ילדים באופן משמעותי, האם אתם מתכוונים להשאיר אותה שם גם שנה הבאה? על מנת לא ליצור מצב בו שוב שנה הבאה תעבור לגן חובה עירוני וחתזור לגן בו נמצאת היום? יש יתרונות לגן חובה של העירייה מאחר ולרוב חלק מהילידם מהגן ימשיכו איתה לכיתה א'.
    האם הגן הפרטי נמצא באיזור מגוריכם כך שאחה"צ תוכל להמישך ולהיפגש עם הילדים מאיזור מגוריה.
    כל אלו הם שיקולים שיש לבחון לפני שמבצעים העברה כזו או אחרת. אם אכן בתך במסגרת גן עירייה יש לגן פסיכולוגית מטעם השפ"ח, לכן ניתן גם להתייעץ עם פסיכולוגית הגן ולבקש , בפרט אם יש מקרי אלימות מרובים בגןן של בתך היום , לייעץ לגננת כיצד לטפל בכך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו