מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילהסיגל16/12/2008
בני בן 3.8 גמול מפיפי לא גמול מצואה. הולך לגן ערייה. בגן מוציאים לי את המיץ לגבי העובדה שהוא עושה צואה בתחתונים. מלחצים מאוד אותנו ההורים ואת הילד. הייתי רוצה טיפים לגבי איך לגמול אותו, והאם גן ערייה יכול להפעיל מכבש לחצים על ההורים כי הייעת אינה מעוניינת להחליף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
מיכל לופו-שדה17/12/2008שלום סיגל
ילדים רבים נגמלים בקצב שונה ובשלבים שונים. לעיתים קרובות הגמילה מפיפי וקאקי לא נעשית בו זמנית ולא מעט ילדים ממשיכים לעשות קאקי בחיתול או בתחתונים מסיבות שונות. בהרבה מקרים סירוב לעשות קאקי בשירותים קשור לתחושה של הילד כי הקאקי הוא חלק מהגוף שלו וניתוק מהקאקי מפחיד. מה עוד יפול ממני? לפעמים הקושי נובע מפחד לשבת על האסלה שהיא גדולה מאוד ואולי אני אפול פנימה. לכן חשוב להיות רגישים, סבלניים ועניינייים. בכל מקרה אין לי ספק כי לבנך וודאי לא נעים לעשות קאקי בתחתונים ולכן חשוב לעזור לו להיגמל, בלי שום קשר ללחץ המופעל על ידי הגן. ניתן לעזור לו בגמילה על ידי בניית תוכנית התערבות שתיעשה בשיתוף עם הגן. ניתן למשל לעשות איתו תכנית חיזוקים. בתחילה לומר לו שאת רואה כי קשה לו לעשות קאקי בשירותים וכי את בטוחה שלא נעים לו לעשות בתחתונים. ניתן לחזק אותו בכל פעם שהוא מוכן להתקרב לשירותים, גם אם הוא עושה את הקאקי בתחתונים אך קרוב יותר למטרה תני לו פרס (מדבקה, בלון וכו'). בהמשך את הפרס ניתן לתת רק כאשר עושה בתוך חדר השירותים ולבסוף בשירותים עצמם.
אפשר גם לשים ניילון נצמד לאסלה, וכך הוא יעשה את הקאקי בניילון ויוכל לראות אותו ולזרוק את הקאקי יחד איתך לשירותים או לפח.
אם הפחד קשור יותר לישיבה על האסלה עצמה, חזקי אותו על ישיבה על האסלה ללא קשר לקאקי. הציעי לו לשבת בשירותים מספר פעמים ביום, ללא קשר ליציאות ובכל פעם שישב על האסלה חזקי אותו על כך באמצעות מדבקה או פרס קטן.
כמו כן, חשוב כי גם בגן הגננת תגיב לכך ברגישות ולא בהעברת ביקורת. חשוב כי תשתפי אותה בתהליך החיזוקים שתנקטי בה כך שגם בגן יקבל חיזוקים.
כמו כן, את יכולה להקריא לו ספרים בנושא
סיר הסירים של אלונה פרנקל, טוסיקים.
להורים יש ספר גמילה של ד"ר עדנה כצנלסון שאת יכולה לעיין בו עבורך.
אם הקושי ממשיך את יכולה לפנות להדרכה וייעוץ
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - בתודה ליעוץ
סיגל17/12/2008מודה על התגבוה המהירה ועל היעוץ!! אכן בני פחד מאוד מהאסלה וטען כי הוא נופל... קנינו לו ישבנון והוא יושב עליו הרבה זמן ולבסוף עושה בתחתונים.... הגננת נתנה לו מספר פרסים על ישיבה באסלה! בבית הוא עונד מדליה בגאווה ואו מקבל פרסים כאשר הוא יושב באסלה. קראתי לו סיפורים בנושא... ואחיו (5) מראה לו שוב ושוב כמה זה קל. איך שהוא קורא לו לבוא ולראות איך עושים בשירותים הוא רץ לראות, ומתפעל מחדש כמה זה קל... ובכל זאת לבסוף עושה בתחתונים... בגן מגלים סימנים של חוסר סבלנות משווע! חדלנו לשתף פעולה... האם זה הזמן לפנות לפסיכולוג? איך יודעים אם זה רגשי או פיסי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
מיכל לופו-שדה18/12/2008שלום סיגל
קודם כל נשמע שהתחלתם את תהליך הגמילה וטוב מאוד שעשיתם זאת. המשיכו ואל תתיאשו. לא סתם אנו מכנים זאת תהליך כאשר יש ילדים להם זה לוקח פחות זמן ויש ילדים שיותר. הדבר החשוב הוא להיות עקביים תוך המשך מתן חיזוקים על ישיבה על האסלה וכניסה לחדש השירותים. נסו גם את הניילון הנצמד שתיארתי, לפעמים זה גם עוזר.
כמה דברים נוספים, האם ישנם זמנים פחות או יותר קבועים בהם הוא עושה בתחתונים? אם כן ניתן לנסות ולדאוג לכך שייגש לשירותים בזמנים אלו.
חשוב כי תשוחחי איתו בזמן רגוע על הנושא ואימרי לי כי את יודעת שלא נעים לו לעשות קאקי בתחתונים וביחד לאט לאט את בטוחה שגם הוא יוכל לעשות באסלה. בינתיים, האחריות שלו זה לומר לך ולגננת כשבורח לו כדי שלא יישאר עם הצואה בתחתונים ויסבול מכך. תני לו לגן בגדים להחלפה ולמדי אותו להחליף מאחר ואת אומרת שהגננת לא מוכנה וחשוב שהוא לא ישאר מלוכלך כל היום, דבר שעשוי גם לגרום להתרחקות ילדים ממנו.
שנית, בנוגע לשאלה אם זה פיזי או רגשי, על פניו נשמע לי שמדובר בהסתגלות רגשית, עם זאת, כמובן שקשה לי לאבחן את בנך דרך האינטרנט. לכן, את יכולה להתייעץ ולשתף את רופא הילדים בנושא, כאשר חשוב לשים לב האם ישנן הוא סובל מעצירויות? האם כואב לו בזמן עשיית הצרכים?
לבסוף, בנוגע לגן, מאחר ומדובר בגן עירייה יש פסיכולוגית מטעם השפ"ח העובדת בגנים . אני ממליצה לך לנסות ולהתייעץ איתה, על מנת שתוכל היא לייעץ לגננת כיצד להתנהג ועל מנת שבנך לא יסבול מהסירוב של הגנננת לטפל בנושא.
כמו כן, אם הקושי ממשיך, ונשללה בעיה רפואית, טיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגניטיבי, עם לימוד טכניקות של הרפית נשימות ושרירים ובליווי הדרכה שלכם גם יכול לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סיגל18/12/2008מיכל את מקסימה. תודה רבה! וחג אורים שמח. אני בהחלט מתכוננת לישם את הטיפים בכל המישורים.פשוט מפליא איך ילד כזה אינטליגנט שמדקלם בעל פה את הספר של,'רון בשירותים...' בודק אחרים איך הם עושים את הצרכים בשירותים, יושב באסלה, ובסוף עושה בתחתונים... מדהים! אבל לנו שלא כמו בגן יש הרבה סבלנות וכולי תקווה שנעבור את הפזה הזו במהרה. ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)