מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילדה שלי בת 6 ,סיפרה ששומעת קולותדלית16/12/2008
שלום הילדה שלי בת 6 וחצי. חכמה, מפותחת ונבונה ביותר. סיפרה לי היום סוד בבכי מתפרץ ועצוב שכבר 3 שנים (כך אמרה) היא שומעת קולות במשך היום וגם לפני השינה שצועקים עליה, מקללים אותה ואומרים לה שהיא משרתת . זה מפחיד אותה והיא רוצה שזה יפסיק. אמרתי לה תודה שהיא משתפת אותי וחבל שלא עשתה את זה קודם. שאלתי אותה פרטים מתי זה קורה, אם זה רק קולות או גם רואה מישהו. אמרה שזה קולות בעיקר ולפעמים רואה ראש ויד (בלי הגוף) והדמות עושה עם היד סימן עם האצבע לאורך הצוואר, כאילו איום שיהרגו אותה. את כל זה סיפרה בבכי. שאלתי אותה מה יכול לעזור לה כשזה קורה. מה היא יכולה להגיד לעצמה ולקולות כשהם צצים. ניסינו לבדוק אפשרויות. היא ביקשה שאספר גם לאבא, שאני אספר שידע על זה גם. רציתי לשאול אם יש רעיון איך להמשיך להתמודד עם זה. האם לעזוב כי זו אולי עוד פנטזיה וסתם מחשבות רעות שעוברות לה לפעמים. האם לעשות עם זה משהו מעבר? לבתי בעייה אחת והיא הרטבה בלילה, דבר שב3 שבועות האחרונים מתחיל אני מקווה להסתדר. אשמח לתגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעת קולות
מיכל לופו-שדה17/12/2008
שלום דלית
ראשית, אני שמחה שבתך שיתפה אותך וחשוב לי לציין כי תגובתך אליה היתה טובה ומותאמת מאוד. נראה כי היא שמרה סוד זה הרבה זמן והיא זקוקה כרגע לתמיכה, הכלה ואוזן קשבת שאת בהחלט נותנת לה. אני מרגישה מתיאורך שהיא זקוקה להרגעה גם ממך וגם מבעלך וחשוב כי תאפשרו לה לדבר על הקולות הללו מבלי להפגין חרדה, אשר לרוב מגבירה את התופעה.
שמיעת הקולות של בתך עשויה לנבוע מסיבות שונות . לעיתים הקולות נובעים ממתח או חרדה שהילדה חווה, או אירוע שחוותה בעבר. יתכן גם שאילו מחשבות טורדניות הנחוות על ידה כקולות. חשוב לבדוק בשיחה איתה אם יש משהו המציק לה או אירוע שמטריד אותה.
כמו כן, יש צורך לבחון כיצד היא מתפקדת במהלך היום? איך היא מסתדרת בכיתה וכיצד תפקודה הלימודי והחברתי?.
אני ממליצה לפנות לייעוץ פסיכולוגי על מנת לקבל תמונה ברורה ומלאה יותר של המצב. בינתיים אפשרו לילדה לשוחח על כך, ניתן לבקש מבתך לצייר את הקולות ואת המראות שהיא מתארת ולספר סיפור סביבו.
יתכן וההרטבה בלילות קשורה לחרדה שהיא חווה או אירוע שהיא חוותה.
אם את מעוניינת בהמלצות בהתאם לאיזור מגורייך את מוזמנת ליצור איתי קשר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)