מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 8אתי17/12/2008
שלום רב יש לי ילדה בת 8 היא כל הזמן אומרת לי שהיא מסתכלת על בחורות יום אחד היא אמרה לי שהיא רוצה לישון עם חברה שלי במיטה ערומה ולראות לה את הציצי אני נורא נלחצת ולא יודעת אין להגיב לה כשהיא מדברת איתי על הדברים האלה וכל הזמן על בחורות ושהיא רוצה כבר להתנשק וכל מני דברים מוזרים אנה עזרו לי אני עובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8
מיכל לופו-שדה17/12/2008ם אתי
אני מבינה את דאגתך ואת הקושי להתמודד עם השאלות של בתך בנוגע למיניותה ומחשבותיה על מין. עיסוק של ילדים בתכנים מיניים הינו אכן דבר שלהורים רבים קשה להתמודד איתו ללא תגובות של חרדה ומבוכה ולעיתים גם כעס. עם זאת, חשוב מאוד שתנסי לא להפגין רגשות אילו בפני בתך מאחר ואילו יכולות לגרום לה להרגיש אשמה ובושה ולהימנע מלדבר על כך איתך.
ראשית, חשוב לי להדגיש כי אם פעם בנות היו מתחילות את גיל ההתבגרות בגילאי 12-13, היום רבות מהן מראות סממנים משניים וראשוניים של התפתחות מינית כבר בגיל 8-10. כיוון שההתפתחות המינית הפיזיולוגית מקדימה את זמנה, ישנם ילדים אשר עסוקים בכך בגילאים מוקדמים יותר. כמו כן, לעיתים עיסוק במיניות נובע מחשיפה לא מותאמת. יתכן כי בתך נחשפה לתוכניות אלו בטלוויזיה או במחשב או שראתה משהו בבית הספר או אולי גם בבית?
בכל מקרה חשוב לנסות ולדאוג לכך שלא תיחשף לתכנים מיניים.
כמו כן, חשוב מאוד לשוחח איתה על כך ללא העברת ביקורת או יצירת תחושת כעס או אשמה, אלא בפתיחות תוך שיחה רגועה על הנושא. אימרי לבתך שאת שמחה שהיא שיתפה אותך במחשבותיה. אפשרי לה לבטא את מחשבותיה ורצונותיה על מנת שתוכלי להסביר לה מה מותר ומה אסור. נסי לשאול אותה האם היא ראתה משהו כזה בבית או בטלוויזיה, או אולי מישהו רצה לשחק איתה במשחק כזה. חשוב להדגיש בפניה כי התנהגויות כאלו נעשות בין מבוגרים ולא על ידי ילדים. וכי הגוף שלנו הוא פרטי ואסור לאחרים לגעת בנו מבלי שאנחנו מסכימים. חשוב לזכור בנוסף כי המחשבות המיניות על בנות מינה בגיל כה צעיר אינו מצביע על משיכה מינית לבנות, אלא כנראה מהווה אינדיקציה לכך שהיא מבולבלת בעיקר ועסוקה בנושאים אלו.
אם העיסוק ממשיך ניתן לפנות לייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)