ילדה בת 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 8
    אתי
    17/12/2008

שלום רב יש לי ילדה בת 8 היא כל הזמן אומרת לי שהיא מסתכלת על בחורות יום אחד היא אמרה לי שהיא רוצה לישון עם חברה שלי במיטה ערומה ולראות לה את הציצי אני נורא נלחצת ולא יודעת אין להגיב לה כשהיא מדברת איתי על הדברים האלה וכל הזמן על בחורות ושהיא רוצה כבר להתנשק וכל מני דברים מוזרים אנה עזרו לי אני עובדת עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 8

מיכל לופו-שדה
    17/12/2008

ם אתי
    אני מבינה את דאגתך ואת הקושי להתמודד עם השאלות של בתך בנוגע למיניותה ומחשבותיה על מין. עיסוק של ילדים בתכנים מיניים הינו אכן דבר שלהורים רבים קשה להתמודד איתו ללא תגובות של חרדה ומבוכה ולעיתים גם כעס. עם זאת, חשוב מאוד שתנסי לא להפגין רגשות אילו בפני בתך מאחר ואילו יכולות לגרום לה להרגיש אשמה ובושה ולהימנע מלדבר על כך איתך.
    ראשית, חשוב לי להדגיש כי אם פעם בנות היו מתחילות את גיל ההתבגרות בגילאי 12-13, היום רבות מהן מראות סממנים משניים וראשוניים של התפתחות מינית כבר בגיל 8-10. כיוון שההתפתחות המינית הפיזיולוגית מקדימה את זמנה, ישנם ילדים אשר עסוקים בכך בגילאים מוקדמים יותר. כמו כן, לעיתים עיסוק במיניות נובע מחשיפה לא מותאמת. יתכן כי בתך נחשפה לתוכניות אלו בטלוויזיה או במחשב או שראתה משהו בבית הספר או אולי גם בבית?
    בכל מקרה חשוב לנסות ולדאוג לכך שלא תיחשף לתכנים מיניים.
    כמו כן, חשוב מאוד לשוחח איתה על כך ללא העברת ביקורת או יצירת תחושת כעס או אשמה, אלא בפתיחות תוך שיחה רגועה על הנושא. אימרי לבתך שאת שמחה שהיא שיתפה אותך במחשבותיה. אפשרי לה לבטא את מחשבותיה ורצונותיה על מנת שתוכלי להסביר לה מה מותר ומה אסור. נסי לשאול אותה האם היא ראתה משהו כזה בבית או בטלוויזיה, או אולי מישהו רצה לשחק איתה במשחק כזה. חשוב להדגיש בפניה כי התנהגויות כאלו נעשות בין מבוגרים ולא על ידי ילדים. וכי הגוף שלנו הוא פרטי ואסור לאחרים לגעת בנו מבלי שאנחנו מסכימים. חשוב לזכור בנוסף כי המחשבות המיניות על בנות מינה בגיל כה צעיר אינו מצביע על משיכה מינית לבנות, אלא כנראה מהווה אינדיקציה לכך שהיא מבולבלת בעיקר ועסוקה בנושאים אלו.
    אם העיסוק ממשיך ניתן לפנות לייעוץ
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו