תינוק בן 13 חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 13 חודשים
    קרן
    18/12/2008

בחודש האחרון שמתי לב כי בני בן ה-13 חודשים מסרב לתת לי להחזיק אותו כאשר אבא שלו נמצא. אני מבינה שהיות ואני נמצאת איתו קצת יותר שעות מאביו (בכל זאת גם אני עובדת) זה טבעי שירגיש געגועים אליו, אך התגובה אלי מאופיינת בכעס רב כשאני רוצה לקחת אותו בידיים והתנגדות להרמה. הדבר חזר בצורה קצת פחות קיצונית גם כשאבי וחמותי נמצאים איתו. גם כשהוא בוכה ושנינו נמצאים בבית, תמיד יעדיף ללכת לאביו ולא אלי.. אני לא מבינה עם זה מצב טבעי, הרי הקשר לאמא אמור להיות מאוד חזק בגיל הזה...האם משהו לא בסדר אצלי? אני לא מרגישה שעשיתי משהו חריג מלבד להתחיל להציב לו גבולות ולאמר "לא" כשצריך וזה גם אבא שלו עושה. אני זאת שמשאירה אותו בגן בבוקר ולוקחת אותו אחרה"צ , אך זה לא דבר חדש כי הוא מגיל 9 חודשים הולך לגן...אני ממש לא יודעת איך להתמודד עם המצב הזה ואני לא יכולה שלא להרגיש טיפה נעלבת.. האם אני אמורה לעזוב אותו כשהוא במצב כזה או להתעקש להרים אותו, כי לא תמיד בעלי יכול להמשיך להחזיק אותו.. אודה לתשובתכם המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 13 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת מעגל הדמויות המשמעותיות

זהורית אסולין שמחון
    19/12/2008

אני יכולה להבין את עלבונך בייחוד לאור אהבתך ומסירותך הרבה אליו הניכרת מבין השורות. יחד עם זאת ישנו גיל (הוא משתנה אצל כל ילד וילד ) שבו הילד אינו מסתפק בזוגיות שלו עם האם ורוצה להרחיב את הקשרים ואת מעגל האנשים המשמעותיים בחייו. תינוקך יכול לכעוס עלייך ולהדוף אותך כיוון שאת הקשר הבטוח בחייו והוא יודע שלמרות הדיפותיו את תמשיכי לרצות להיות עימו בקשר ולא תיבהלי מכך. אני רואה בכעס המופנה אליך סימן לבטחון שלו בקשר שלכם. המשיכי לנסות אך הביני כי הוא זקוק ונהנה מחברתם של עוד אנשים שכנראה יכולים לתת לו דברים אחרים , חדשים ומסקרנים וזוהי התפתחות מבורכת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!!

קרן
    23/12/2008

זהורית שלום, תודה רבה! אין לך מושג איך הדברים שלך חיזקו אותי ! קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו