ילד בן 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 8
    אפרת
    18/12/2008

היי שמי אפרת לפני כחודשיים עברנו דירה לעיר אחרת כמו כן גם הילדים הועברו לבית ספר אחר. ילדי בן ה8 וחצי קיבל את זה מאוד קשה הוא הדרדר בלימודים מגלה סימני אלימות וכל הזמן אני מקבלת טלפונים מהמורים שלו שהוא פשוט מפריע במהלך השיעור רוב הזמן הוא מעורב בקטטות בבית הספר וכל הערה או הקנטה מצד ילדים אחרים גורמים לו להגיב בזעם או באלימות. פניתי ליועצת בי"הס היא המליצה לנסות לחבר אותו לילדים בכיתתו אחר שעות הלימודים הוא אינו מוכן ותמיד טוען "שנמאס לו מבית הספר הזה" אני ממש מיואשת ולא מצליחה להגיע אל הילד הוא פשוט ילד מאוד סגור ואני בטוחה שעובר עליו משבר שקשה לי להתמודד איתו הוא ילד מקסים חכם ורגיש האם אני מאוד ישמח אם תוכלי לעזור לי כי כנראה שאין לי את הכלים הנדרשים להגיע אליו ואולי תוכלי לייעץ לי מה עליי לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות הילד לשינויים

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/12/2008

אפרת שלום,
    כדאי לערב את המחנכת ואת פסיכולוגית בית הספר כדי שהמערכת תעזור יותר לבנך להסתגל במהרה. למשל, המורה יכולה לחלק אותם לקבוצות עבודה שיכללו גם מפגשים אחהצ בהם בנך יוכל להשתתף וירגיש יותר שייך לילדי הכיתה. בנוסף, כדאי לברר את טיב ההערות שהוא מקבל והאם הוא חשוף לפגיעה מילולית או פיסית בו מצד קבוצה של ילדים.
    בנוסף, לא ציינת באיזה הקשר התרחש מעבר הדירה - במידה והרקע אף הוא מקשה על הילד (גירושים, פיטורים, בעיה כלכלית, התרחקות ממשפחה אליה היה קרוב וכדומה), חשוב לדבר על כך עם הילד ולבדוק האם אחד מהנושאים הללו מטריד אותו.
    כדי להקל על ההסתגלות, השתדלי למלא את שעות אחהצ של בנך וסופי השבוע בפעילויות מהנות, גם משפחתיות וגם עם חברים מהסביבה הקודמת, על מנת שזמני ההנאות יטענו אותו בכוחות להתמודד עם ההשתלבות בכיתה ועם המסגרת החדשה.
    בהצלחה!
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו