פחדים וחרדות - ילד בן 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים וחרדות - ילד בן 6
    דנה
    18/12/2008

מיכל שלום רב,, בננו הבכור בן 6, תלמיד כתה א'. ילד מאד חכם, חברותי, שמח ופעיל. עם זאת, בשנתיים האחרונות החלו להתפתח אצלו בהדרגה התנהגויות שונות מטרידות, כגון: כסיסת ציפורניים אשר בהדרגה הלכו והתרחבו. כיום, בכל רגע של מנוחה, שעמום, חולמנות וכד' לרוב כוסס את ציפורני ידיו או לחילופין מתעסק בציפורני רגליו או מקלף את השפתיים (בעיקר אם הן יבשות). התנהגויות אלו לא מופיעות בזמן פעילות וכאשר הוא עסוק אלא בזמנים יותר פאסיביים (צפייה בטלויזיה, נסיעה וכד'). בנוסף, לאחרונה החל לפחד מחושך ומבקש שנלווה אותו לשירותים, לחדר וכד' במידה והאור אינו דולק שם. המעבר לביה"ס היה מאד חלק וקל יחסית, השתלב, מתפקד, מאד חברותי, מסגרתי ומצליח. עם זאת, בבית לעיתים קרובות זועם, מתקשה לקבל גבולות (ואנחנו די גמישים), מגיב "קשה" לכל גבול שמנסים להציב לו (במיוחד בכל הקשור להגבלת צפיה בטלויזיה ובמחשב) ומגיב במשפטים מאד "חזקים" ולא פרופורציונליים לסיטואציה: "את מציקה לי", "את לא אוהבת אותי", "את רוצה שאני אמות ולא יהיה לך ילד", "אני רוצה למות ולא להיות במשפחה"... תגובות אלו מאד מלחיצות אותנו. נשמח לשמוע את דעתך והמלצות להתמודדות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחרדות - ילד בן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים וחרדות - ילד בן 6

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/12/2008

לדנה שלום,
    מתיאורך עולה כי בנך נמצא במתח רב וסובל מדימוי עצמי נמוך. כסיסת הציפורניים היא לרוב דרך התמודדות לא יעילה שילדים (ומבוגרים) מפתחים בתגובה למתח וחרדה, ולעתים קרובות ההתנהגות הזו הופכת להרגל, שמתרחש גם בזמנים אחרים עם מצב רוח תקין, כמו בעת צפייה בטלוויזיה.
    לגבי כסיסת הציפורניים, חשוב שתסיבו את תשומת ליבו כשעושה זאת ותבקשו ממנו להפסיק. כדאי לתת לו משחק אחר להתעסקות עמו, כמו כדור גומי קטן או משהו אחר לידיים. בכך תוכלו להפנות את העיסוק ונסיונות ההרגעה העצמית אל מחוץ לגוף, לחפץ חיצוני.
    נראה לי שכדאי לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המטפל בילדים, כיוון שכדאי לברר יותר את המהות של התגובות העוצמתיות שלו בתגובה לתסכולים. ייתכן שהמעבר לכיתה א' מעורר אצל בנך יותר מתח מכפי שהוא חושף, אולם שם הוא מתפקד ו"לא מרשה לעצמו", ובבית מתפרצת המצוקה ביתר שאת.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו