מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מודאגת..רוני19/12/2008
שלום, בני בן 5 בגן חובה. ילד חכם, פיקח שמח אהוב ומקובל. לאחרונה קיבלתי דיווח מהגננת שהילד ביקש מאחד הילדים בשירותים להוריד את המכנסיים. הגננת לא ראתה את המקרה ומסתמכת רק על דברי הילד. הילד לא אמר זאת לגננת אלא סיפר להוריו. אני יודעת שבגיל זה עניין המיניות בא לידי ביטוי ואני יודעת שכאשר זה נעשה בהדדיות ולא כסוד או כפייה זה בגדר הרגיל. שאלתי את בני לפשר מעשיו והוא ענה לי בשלילה "אני לא עושה דברים כאלו" אני משוחחת איתו ומסבירה לו כי השירותים הינו מקום פרטי ולאף אחד אין זכות לנגוע בגוף של ילד אחר. הוא מבין היטב את הכללים ולכן אני כה מופתעת. שאלתי היא: האם מותר לי לבחור פסיכולוג פרטי (ולא מטעם הגן) שיאבחן את הילד, יתצפת וישתף פעולה עם הגננת? מהי התנהגות נורמלית ומהי לא? מתי צריך להידלק נורה אדומה? אני מאוד מודאגת על אף שאני יודעת כי סקרונותו בריאה והוא ילד בריא בנפשו. האם עליי לפנות למרכז הגנה- שם יוכלו לאשר/לשלול התנהגות מסוג זה? אנא הפני אותי לאיש/ת מקצוע המתמחה בתחום ל מנת לעשות סוף לחששותיי. תודה, מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות של בן 5
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008מיה שלום,
לא ברור מתיאורך האם בנך רק ביקש מהילד האחר להוריד את מכנסיו או שכפה עליו זאת.
סקרנות לגבי הגוף של האחר ולגבי מיניות היא טבעית מאוד בגיל של בנך, כפי שציינת. ייתכן שבנך מבין את הכללים, אולם עדיין הוא היה סקרן לראות גוף של בן אחר. אפשר שעבורו, לא מפריע שיראו אותו, ולכן הוא גם רצה לראות את הילד השני.
בנך נמצא כרגע בעמדה הגנתית מפני השאלות של הסביבה על מעשהו, שככל שאנו יודעים היה מקרי. לא ברור לי ממה נובעים חששותייך, אולם תוכלי לפנות לפסיכולוג פרטי כדי להתייעץ עמו, מבלי קשר לגן. הפסיכולוג לא חייב לתצפת על בנך בגן, אלא יכול להתרשם ממנו במפגש אישי, על-פי הכלים הפסיכולוגים שאנו רוכשים במהלך הכשרתנו, בשילוב הידע והניסיון.
בהמשך לבקשתך, כתבי לי את מקום מגורייך ואפנה אותך לפסיכולוגים באיזורך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי מאמא מודאגת
רוני21/12/2008שירי שלום, אני מתגוררת באיזור ירושלים ואשמח לקבל שמות של פסיכולוג/ית פרטי/ת. האם הצוות החינוכי בגן יכול לחייב לערוך תצפיות על בני? או שמא די במפגש עם פסיכולוג/ית? האם על הפסיכולוג הפרטי לחתום על טופס כלשהו המאשר לו להגיע לגן ולתצפת במידת הצורך? לשאלתך, עד כמה שידוע לי הוא רק ביקש מהילד להוריד את מכנסיו ללא כל מגע פיזי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/12/2008רוני שלום,
אינני יודעת מה נהוג בשירות הפסיכולוגי שאחראי על הגן של בנך (זאת במידה והגן הוא גן עירייה, ויש בו פסיכולוג אחראי). כדאי לשוחח עם הגננת ולפנות ישירות גם לפסיכולוג.
לגבי פסיכולוג/ית פרטי/ת, אוכל לתת לך המלצה בטלפון. המספר שלי הוא: 052-3833484. את מוזמנת להתקשר אליי בנושא זה.
אני שמה לב כי למרות שהאירוע למראית עין הינו שגרתי יחסית, משהו טורד את מנוחתך לגבי בנך. אם כך, כדאי לברר זאת עד שתחושי כי קיבלת מענה מספק לשאלותייך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)