קללות ותגובות תוקפניות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קללות ותגובות תוקפניות
    אתי
    19/12/2008

שלום שמי אתי. בני בן 10 וחצי לוקה בתסמונת אספרגר ובנוסף יש לו קשיי קשב וריכוז ואופי פציץ. כשבני מתעצבן הוא מקלל. בבית יותר ובבית הספ]ר כשתוקפת אותו התפרצות. כשזה קורה ולאחר שהוא נרגע אני משוחחת איתו, מנסה להבין מה הוא הרגיש, מה הכעיס אותו ולסירוגין מדברת איתו על אפשרויות אחרות להביע את רגשותיו וכעסיו ומדברת על התנהגותו. היום בבית הספר הוא קילל מפני שהיה שינוי- לא התקיים שיעור התעמלות והוא יצא מכליו דפק בדלת והתפרץ. בעלי טוען שהתנהגותו נובעת מעצם כך שאין אני מענישה אותו ולא שמה גבולות וצריך להעניש אותו כשהוא מקלל. למזלי הוא ילד אינטליגנטי ושיחות עוזרות לו- זו גישתי ופסק זמן יכול לעזור לו להירגע. האם מומלץ להעניש ? האם יש סנקציות נוספות על מנת שהתנהגויות אלו יפחתו. עלי מאוד נוקשה- כך נראה לי ורק כועס כשזה קורה ובנוסף כועס עליי ומאשים אותי. אשמח לקבל טיפים קטנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קללות ותגובות תוקפניות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קללות ותגובות תוקפניות

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/12/2008

אתי שלום,
    מתיאורך נשמע שאת מאוד קשובה לבנך ויודעת כיצד לעזור לו לאחר ההתפרצות. השיחות, הנסיונות לקשר בין האירוע שהכעיס אותו לבין התגובה הלא יעילה, ובדיקת האפשרויות האחרות באותו מצב - כל אלו הם מרכיבים מאוד חשובים בשינוי ההתנהגויות הלא תואמות.
    כדאי להוסיף עוד שתי נקודות: ראשית, ייתכן שבנך מתקשה לזהות את סימני המתח/כעס בגופו בטרם ההתפרצות, ולכן אולי אף מופתע כשהוא מתפרץ. טיפול פסיכולוגי ממוקד באמצעות ביו-פידבק יכול לסייע לו לזהות את המצבים ה"פציצים" כהגדרתך, ולפתח תגובות יעילות יותר. בנוסף, לטעמי אפשר להוסיף סנקציות קלות, שיהיו מקושרות לעונש, כמו להכין קישוט לביה"ס לאחר שחולל שם נזק. נראה לי כי שילוב בין שיחות, זיהוי המתח טרם ההתפרצות, פסק זמן ועונשים ספציפיים לאירוע, יוכל לסייע לבנך בביטוי כעסיו באופן יעיל ותואם.
    בהצלחה!
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו