מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלימות קשה בגןאני20/12/2008
בני בן 4 וחצי , אלים מאד בגן לדברי הגננת, היא מסםרת שהוא מרביץ "סתם" , לא נראת סיבה ממשית. אני מאמינה לה , גם שנה שעברה בגן אחר הוא היה מתנהג כך. השאלה מה עושים? אתמול כבר פנתה אליי אמא שהבן שלי מרביץ לבתה. ניסינו לקבל הדרכת הורים וזה לא עוזר יש טיפול מתאים לילד עצמו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות קשה בגן
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008לאמא שלום,
ראשית יש לברר את טיב הקשיים של בנך ואז לבחור את ההתערבות הטיפולית בהתאם. אלימות אינה מתרחשת סתם כך, והיא יכולה להיווצר ממגוון סיבות, כמו נטייה להיפראקטיביות, קושי לדחות סיפוקים, קושי בהתמודדות עם תסכול, קשיים שפתיים, ויסות חושי לא תקין, מצב חברתי בגן ועוד.
במידה ויש פסיכולוג בגן של בנך (אם מדובר בגן עירייה למשל) - כדאי לבקש את חוות דעתו לגבי הילד. תוכלו לפנות גם להתייעצות אצל פסיכולוג פרטי או במסגרת ציבורית, ולאחר תהליך הערכה תקבלו המלצות לדרכי הפעולה המתאימות בהמשך.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, אני מוסיפה
אני21/12/2008כנראה שזה בא מסוג של תיסכול, אולי סף תיסכול נמוך. אין בעיה של שפה, להיפך היא עשירה. גם אין בעיה חברתית. שנה שעברה בגן עיירייה אחר הפסיכולוגית תיצפתה בילד 5 פעמים , עדיין לא נמצאה הסיבה . הוא המשיך להרביץ . הוא גם מספר שהכל בסדר והוא התנהג יפה. בעצם הוא משקר. הגננת אמרה שהוא מאד מינפולטיב, מסובבת את כולם על האצבע. לפני גיל שנה הוא היה שם ידיים בפה עד שהוא היה כמעט מקיא, לקח כמה חודשים עד שהוא הפסיק עם זה. מאד נלחצתי כל פעם שהוא עשה את זה. האם יש קשר בין המקרה הזה , לבין האלימות בגן? שנה שעברה ממש יצא לו שם רע בגן, אני מפחדת שגם השנה זה יקרה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/12/2008לאמא שלום,
טוב מאוד שאת לא משלימה עם אי מציאת הסיבה לאלימות של בנך. אלימות היא התנהגות מאוד לא יעילה בטווח הרחוק וילדים משלמים עליה מחירים כבדים. בנך זקוק לעזרה לפתח התנהגויות מתאימות יותר, באמצעותן יוכל לבטא את עצמו ולהשיג מה שמעוניין בו, אולם בדרך הולמת יותר מבחינה חברתית. כפי שכתבתי קודם, כיוון שהאלימות היא מתמשכת ולא נקודתית, כדאי להבין מה מביא את הילד לנקוט בה - על מנת לתכנן את ההתערבות הטיפולית והחינוכית המתאימה.
אני מציעה להתחיל בבירור עם פסיכולוג הגן, על אף התסכול מההתנסות הקודמת. אפשר לפנות גם להתייעצות אצל פסיכולוג שאינו קשור ישירות לגן - הוא יוכל לברר עם הצוות החינוכי בגן את הפרטים המשמעותיים לגבי הילד.
אגב, בינתיים ניתן לבנות עבור הילד תוכנית של פרסים עם הגננת, עם טבלה וכוכבים, כדי לעודד את הפחתת האלימות. בנוסף, רצוי שתיזמי פגישות עם ילדים מהגן בשעות אחהצ, על מנת שבנך יזכה להזדמנות לפתח קשרים חיוביים עם חבריו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אני22/12/2008אח"צ הוא מרבה להיפגש עם חברים, גם באים אלינו וגם הוא מוזמן. לשמחתי הוא משחק מאד יפה אצל חברים.רק בגן הבעיה, ביום שישי פנתה אליי אמא שהבת שאלה התלוננה. אמרתי לה שאני ישדבר עם הילד, (אני בספק כמה זה יעזור), ממש לא נעים לי מהאמא ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט28/12/2008חשוב מאוד שילדים מזמינים את בנך - הדבר מעיד על כך שהוא לא תמיד אלים, וישנם מספיק ילדים שרוצים בחברתו.
לגבי הילדה כלפיה הוא אלים, לעתים קרובות דווקא ילדים בגיל הזה שהם קרובים יותר - מגלים גם חברותיות וגם תוקפנות ביניהם. האלימות עלולה להיות תוצר של היחסים בין שני הצדדים. בקשי מהגננת מעט להרחיק ביניהם בזמן הפעילויות בעת הקרובה, ובקשי מבנך להימנע ממשחק עם ילדה זו.
במידה והאם תחזור ותשוחח עמך על כך, תוכלי לומר לה שאת מטפלת בנושא.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)