מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 4 במשברשרון20/12/2008
בני בן 4 יש לו אחות בת 7 חודשיים בזמן האחרון הוא פשוט לא מקשיב עושה בכוונה ועונה מנסה אותנו. אם אני מבקשת ממנו לעזוב משהו הוא פשוט לא יעזוב עד שאני אצעק עליו או שאני אומרת לו להכנס לחדר הוא אומר לי לא רוצה אני כמובן לא מוותרת לו ולוקחת אותו לחדר , אני יודעת שזה בגלל תשומת לב שהולכת לילדה ,ואני קצת יותר עצבנית ולפעמים חסרת סבלנות,אבל גם שאני מתעלה על עצמי ולא מתעצבנת ורגועה בסוף מגיע קונפליקט ואני נשברת ומתעצבנת עליו. בנוסף גם הוא חזר להתעצבן אם לא מקבל משהו וצועק דבר שלא היה קודם. צריך לציין כאשר הוא רוצה הוא מקסים ילד מאוד נבון חכם משתף פעולה. זקוקה לעצה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 במשבר
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008שרון שלום,
משאלתך ניכר שאת אמא שקשובה לבנך ומבינה את צרכיו, אולם כאמא לשניים את באופן טבעי יותר עסוקה ועייפה מבעבר. גם בנך משתף הפעולה נמצא כיום במצב פחות אופטימלי מבחינתו - לעתים הוא מתוסכל מחלוקת המשאבים שלך בינו לבין אחותו וההתנהגויות שלו מבטאות את התסכול והמתח שלו, ולעתים הוא עלול להעדיף לקבל כל יחס שהוא, גם שלילי.
על מנת שאת ובנך לא תיכנסו למעגל שלילי בו הוא מכעיס אותך ואת מאבדת את סבלנותך, כדאי לנקוט בכמה פעולות מנע: ראשית, רצוי שיהיה לך ולבנך זמן בלעדי שמוקדש רק לכם, אפילו שעה בלבד אחת לשבוע, ללא נוכחות הילדה ורצוי מחוץ לבית. שנית, כדאי לערב את אבא ובני משפחה נוספים שיכולים לעזור, על מנת שיבלו זמן בנפרד לעתים עם הגדול ולעתים עם הקטנה. חשוב גם שתדאגי את לנוח מספיק על מנת שתהיי מסוגלת להיות יותר סבלנית כלפי הילד. בנוסף, כדאי לשוחח עם הילד מראש לפני סיטואציות שבהן את צופה שהוא יתקשה בהן (כמו התארגנות בבוקר, עזיבת גינת המשחקים אחהצ וכדומה), להגדיר לו מה את מצפה ממנו, להחמיא על התנהגות חיובית ולנקוט בסנקציה במידה והוא מתנהג לא כראוי. ולבסוף, קחי בחשבון שקנאת אחים היא רגש טבעי ולגיטימי, וככל שאחותו הקטנה תהיה יותר תקשורתית ומגיבה, הילד יהנה ממנה ופחות יקנא בה.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)