רישום לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רישום לגן
    דנה
    20/12/2008

שלום רב, בתי הבכורה בת שנה ונמצאת כרגע אצל מטפלת. רציתי לרשום אותה לגן בספטמבר הבא אבל גיליתי שהגיל שלה בעייתי משום שברוב הגנים קבוצות הגיל הן מ-שנתיים ואילך. בהנחה שכל האופציות פתוחות בפני מה עדיף לקטנה שלי: 1. לרשום אותה לגן ושהיא תהיה הקטנה ביותר? בהנחה שכולם יהיו גדולים ממנה בלפחות 3 וחצי חודשים ויותר. 2. להשאר עוד קצת אצל המטפלת עד גיל שנתיים ואז להכניס אותה לגן שכבר מגובש (וכמובן שעדיין הילדים יהיו גדולים ממנה אבל נגיד שזה יהיה כבר פחות משמעותי) 3. לרשום אותה לפעוטון של קטנים? (אני מפחדת שהפעילויות יהיו "קטנות"עליה) ושהיא תשאר שם עד ספטמבר הבא? אני אובדת עצות ורוב ההרשמות לגנים הפרטיים כבר הסתיימו. מה המלצתך? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רישום לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רישום לגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/12/2008

דנה שלום,
    נראה לי שההבדל בין להכניס בגיל של כשנה ותשעה חודשים או שנתיים לגן בו הילדים גדולים או קטנים מבתך בשלושה חודשים לפחות, הוא לא כ"כ משמעותי. בגיל של בתך, יש הבדלים מאוד משמעותיים בין ילדה בת שנה לילד בן שנה ושלושה חודשים. ככל שהם גדלים, ההבדלים הללו פחות ניכרים. לכן האפשרות השניה, של דחיית הכניסה לגן במספר חודשים (כך אני מבינה) לא תשנה בהרבה את ההתמודדות שלך עם השאלה לאיזה גן להכניס.
    קריטריון חשוב לטעמי הוא מהו הפיזור של גילאי הילדים - במידה ורוב הילדים קרובים פחות או יותר לגילה, אזי כדאי להכניס אותה לגן. אם יש מספר ילדים בגיל הקרוב לגילה ומרבית הילדים הם בפער בולט, אזי לטעמי המסגרת פחות מתאימה. אני ממליצה שתבדקי מהם הגילאים של הילדים הרשומים לגן, ובהתאם לזאת תחליטי. אגב, אם יש יתרון נוסף לאחד הגנים כמו קירבה לבית, מחיר, קשר שיצרת עם הצוות החינוכי והתרשמותך ממנו - כל אלו הם קריטריונים חשובים בהחלט, ולא רק גילאי הילדים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו