רגרסיה בידע אצל ילדה בת 2.5?!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגרסיה בידע אצל ילדה בת 2.5?!
    קרן
    20/12/2008

ביתי בת 2.5 היא ילדה טובה ונבונה שיודעת צבעים וצורות, ליקרוא מספרים עד 20, את הא'-ב' (עוד לפני שידע לדבר...). היתה בבית איתי עד גיל שנה וחודשים ונמצאת כבר שנה שניהבגן. כבר מספר ימים ( יומיים שלוש) שמתי לב במעיין רגרסיה (אם אפשר לקרוא לזה כך) בספירת המספרים (שידעה לעשות זאת "פרפקט") ועוברת מחמש לתשע... אני עובדת איתה כמעט כל יום על מושגים, צורות, אותיות ומיספרים, בזמן האחרון גם קניתי חוברות עבודה (רמה 1) ואני מנסה לעבוד איתה עליהם. רציתי לדעת האם תופעה כזו היא דבר שכיח? או אולי אני מעמיסה עליה יותר מידי מידע לגילה? אשמח לקבל תשובה/ תגוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגרסיה בידע אצל ילדה בת 2.5?!

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/12/2008

קרן שלום,
    את מתארת תופעה שכיחה אצל ילדים - הם רוכשים המון ידע לגבי העולם באופן בלתי פוסק, דרך השפה, החושים השונים, היחסים החברתיים שלהם וההתנסויות המגוונות. לילדים קשה להחזיק באופן רציף בכמות הידע העצומה, וגם הזיכרון שלהם אינו מפותח כשלנו המבוגרים. לכן סביר מאוד שבתך תתקשה לשלוף את כל המידע שצברה עד היום באופן מסודר ומאורגן.
    לגבי שאלתך השנייה, לטעמי האישי בגיל שנתיים וחצי אין צורך בחוברות עבודה. בתך נשמעת מתיאורך ילדה מאוד מאוד מושקעת ואינטליגנטית. השתדלי להעניק לה את הידע שאת רוצה שתרכוש, באמצעים שהם יותר חוויתיים ופחות דידקטיים. נכונות לה עוד שנים רבות של לימודים פורמליים ובהתחשב בבסיס הטוב שנטעת בה, היא תצליח בהם בהחלט.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו