טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בני לומד בכיתה א', ביוני ימלאו לו 7 שנים, יש לו הרבה חברים , הוא ילד טוב ושקט באופן כללי. כשהוא נמצא עם ילדים שהוא מכיר יש לו בטחון והוא משחק איתם ללא שום בעיה אך כשמצטרפים ילדים חדשים הוא פשוט לא מוכן להשאר בסביבתם.לדוגמא: הוא נמצא בחוג וברגע שהצטרף ילד חדש הוא לא היה מוכן בשום אופן להכנס לחוג, ושום שכנועים לא עזרו.
דוגמא נוספת: הוא משתתף בחוג כדורגל אם ילדים מהכיתה המגבילה ואין לו שום בעיה עם זה,אך כשהיו צריכים לשחק נגד כיתה מבי"ס אחר הוא סרב בכל תוקף להשתתף.
שאלתי היא איך להתמודד עם התופעה? האם לשכנע אותו להשתתף למרות הכל, או שפשוט לוותר?
אם אוותר לא אני חוששת שזה פשוט לא ייפתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הייתימנסה לשוחח איתו בנסיון להבין ממנו מה מפריעה לו. לא הייתי מכריח אותו אבל כן הייתי מנסה להתנסות במצבים חדשים בתנאים תומכים - אולי שיזמין ילד שלא כל כך מכיר לבית שלכם בנוכחותך. במידה שלא ילך, טיפול על ידי מטפל CBT או דרך ביופידבק יכולים לתרום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד