מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה רציניתבתי21/12/2008
שלום אני אמא לשלוש בנות מקסימות בת 8.5 , בת 4.5 , בת שנתיים לפני כחודשיים הילדה האמצעית שלי בת 4.5 התחיל לברוח לה פיפי בתחתונים ,אך אני לא ראיתי לנכון לבדוק זו .מכיון שחשבתי שזה קורה. פיתאום היא התחילה באותו זמן לשים אצבע בפה, (אצלי אף אחד משאר הבנות לא עושה זאת) הבריחה של הפיפי נעשתה פעם בשבוע ועכשיו זה נעשה פעם ביום יש לציין שזה קורה רק בצהרונית ולא בבית ולא בגן של הבוקר. אנו נותנים לה אהבה גדולה מכיון שהיא האמצעית וחושבת שאותה תמיד לא אוהבים. אני לא בהריון ולא עברנו דירה חדשה.ומאוד חשוב לציין שאני שואלת אותה האם מישהו הרביץ לה, נגע בה, צעק עליה. מה כן חשוב לציין שהיה לנו בלגן בצהרונית זו מפני שהגננת יש לה קול מאוד צעקני.ולא רצינו אותה השאלה שלי האם כדי להפנות את הילדה לאיבחון פסיכוליגי ? אולי שם היא תספר משהו כי לנו היא אומרת שפשות בורח לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית
ד''ר שירי שדה שרביט22/12/2008בתי שלום,
כדאי להסב את תשומת הלב של צוות הצהרונית לכך שלבתך בורח פיפי. יכול להיות שמשהו שם עושה לה פחות נעים ללכת לשירותים, או שהיא עסוקה במשחקים ולכן בורח לה, או שהיא עייפה ולא ישנה שם ואז יש פחות מודעות לגוף ושליטה עליו. כדאי שמישהי מהצוות תהיה אחראית להזכיר לבתך וללוות אותה לשירותים. השתדלי לא לעסוק בנושא מול הילדה יותר מדי, כדי לא להעצים את הסיפור. גם אצל ילדים גמולים, חלה לעתים נסיגה זמנית, ועיסוק בנושא יכול לעורר המון המון מתח מיותר אצל הילדה.
במידה ואת מרגישה שבתך נמצאת בלחץ רב בצהרונית, אפשר לנסות להקל עליה בדיבור עקיף על הבעיה שאת חושבת שקיימת - איך מתמודדים עם מישהו צעקן, למה היא חושבת שהגננת צועקת, איך ילדים מרגישים כשצועקים לידם, וכדומה. אפשר לספר סיפור על ילדה בצהרונית או לצייר את הרגשות שילדים מרגישים וכדומה. נסי לשוחח עם הילדה באופן עקיף, "מה קורה לילדים ש..." ולא עליה ישירות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)