ילדה בת שנתיים וחודשיים.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנתיים וחודשיים.
    מירית
    22/12/2008

שלום צהריים טובים! הבת שלי בת שנתיים וחודשיים היא בת יחידה, בפסח הקרוב אני מתכננת לגמול אותה בעזרת השם שהכ יהיה בסדר. אני רוצה להעביר אותה שנה הבאה לגן עירייה. אני בתחילת ההריון איך להתחיל להסביר לה שבקרוב יהיה אח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנתיים וחודשיים.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה ללידה

מיכל לופו-שדה
    23/12/2008

שלום מיטל, מzל טוב על ההירון. בתך והמשפחה כולה עומדים לעבור שינויים בשיגרת החיים. בתך בשנה הבאה עומדת להיכנס לגן חדש, להיגמל ולהפוך אחות בכורה. שינויים משמעותיים וחשובים המשמחים מאוד אך גם דורשים זמן והסתגלות. לכן, כדאי לנסות ולהפריד ולא להעמיס בבת אחת את כל השינויים עד כמה שזה בשליטתכם. למשל, אכן את הגמילה לעשות בתחילת הקיץ ולא יחד עם הכניסה לגן החדש. באשר להכנה ללידה, ילד מקבל ברגשות מעורבים את עובדת הצטרפותו של ילד
    נוסף למשפחה. בין רגשות אלה יכולים להיות פחד, כעס, קנאה, אכזבה, שמחה ובילבול. חשוב להבין שכל רגש שיחוש הילד הוא טבעי ולגיטימי. אני ממילצה להתחיל ולספר לה לא מייד בתחילת ההריון, כי אם בתחילת השליש האחרון, כאשר הבטן כבר גדולה יותר וקרוב יותר לזמן הלידה, על מנת לתת לבתך זמן להתרגל לשינוי אך לא זמן רב מדי. ספרי לה כי הלידה מתקרבת אך כי עוד יש זמן, מאחר ולפני גיל ארבע, לילדים עוד אין תחושת זמן מדוייקת. נכשמספרים לה, ניתן לומר לה כי אמא ואבא החליטו להרחיב את המשפחה וכי בבטן של אמא גדל תינוק. שוחחו עימה על משפחות שהיא מכירה שיש בהן כמה ילדים. ניתן לתת לה להניח ידיה על הבטן שלך וולחוש את בעיטות העובר. הסבירי
    שתינוקות קטנים בהתחלה אינם יודעים לעשות דבר לבד, ופרטי לאיזה טיפול הם זקוקים. הסבירו שכך טיפלתם גם בה כשנולדה והראי לה תמונות שלו מאותה תקופה.
    ישנם גם ספרים טובים המכינים ללידה שכדאי להקריא לה סמוך למועד הלידה, למשל, לאמא יש תינוק בבטן, ספר הפילפילים של אלונה פרנקל .
    בהצלחה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו