מפחדת להיות שאננה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מפחדת להיות שאננה
    אפרת
    22/12/2008

שלום, יש לי ילדה בת שנתיים וארבעה חודשים, היא מדברת נפלא ומבינה כל דבר שמדברים איתה, מאז שהייתה תינוקת הייתה לא רגועה (כזאת שלא יושבת מול טלויזיה וצופה או שמעסיקה עצמה) פשוט בכיינית בלי שום סיבה. חשבתי שהבעיה תיפתר כשהיא תגדל ותחל לדבר ולתקשר אך זה לא עזר , וההתנהגות באה לידי ביטוי בעיקר בבתים של אחרים היא לא רגועה פשוט לא נחה ועסוקה רק בלהתעצבן לריב ,להכות ולבכות. היום הייתי אצל חברה שיש לה תינוק קטן וביתי לא הייתה רגועה היא לא הפסיקה לחבק ולנשק אותו אבל בהגזמה ,לגעת לו בראש ממש יתר על המידה וכל זאת למרות הפצרותיי החוזרות ונישנות בכל הטונים האפשריים שמתחילים בעדינות וכלים בעצבים ובנוסף כשפנתנ לשחק במשחקים שלו זה היה בגסות ולא כמו שילדה אמורה לשחק בעדינות , זה פשוט גרם לי לקום וללכת אחרי שעה. כיום אני בהריון בחודש הרביעי ומאוד חוששת לגבי הגבולות אצל הילדה, אני נוהגת המון להעניש אותה בכך שכשהיא יוצאת משליטה אני מניחה אותה בלול התינוקות עד שנראה לי כי הבינה שעשתה משהו לא בסדר, אני רוצה לדעת האם יש מקום לבחון / לבדוק היפראקטיביות אצל הילדה, אני פשוט פוחדת להיות שאננה ואז לגלות משהו ויהיה מאוחר מידיי. והאם העונש הוא פתרון ? כי לא נראה לי שזה ממש עוזר! אודה לך אם תקראי ותתייחסי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת להיות שאננה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה לא רגועה

מיכל שמש
    24/12/2008

אפרת שלום,
    יתכן שלביתך יש בעיה של ויסות תחושתי, שגורמת לה לחוסר שקט ולצורך רב במגע. כדאי לפנות לייעוץ אצל רופא התפתחותי או מרפאה בעיסוק המתמחה בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו