בעיות חברתיות ילד כמעט בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות ילד כמעט בן 5
    שירן
    23/12/2008

שלום רב, אני רואה שבני בן 4.5 די מבודד מילדי הגן. יש לציין כי עברנו עיר אז מן הסתם הוא עבר דירה גן חברים סביבה וכו'. בתחילת השנה בגן היה לו נורא קשה וזה התבטא בשינוי התנהגות אצלו וכן בצד החברתי הוא התחיל לנשוך ולהרביץ לאחר יעוץ הבנו שזו תגובה למשבר שהוא עובר בעקבות המעבר. אך היום לאחר תקופה שלי נראת ארוכה, התנהגותית הוא השתפר מאוד אך חברתית הוא נראה מאוד בודד. למשל שאני מביאה אותו בבוקר לגן ילדי מקבלים את פניו במור הגיע כולם להתחבא כולם לברוח ואני רואה עד כמה זה לא נעים לו. הוא כל הזמן טוען שמציקים לו ומרביצים לו למרות שהוא לא טלית שכולה תכלת (לפי דברי הגננת) ליבי יוצא אליו ואיני יודעת איך לעזור לו חשבתי אלי כדי להעביר אותו גן? מה עלי לעשות אני נואשת וכואבת בישבלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות

מיכל לופו-שדה
    23/12/2008

שלום שירן
    אני מבינה את הכאב שאת חשה למראה קשייו של בנך החברתיים בגן. עם זאת, כפי שציינת נראה כי בנך מסתגל לגן חדש בה עליו להתמודד עם גננת חדשה וחברים חדשים. תהליך הסתגלות למקום חדש אינו פשוט ולוקח זמן גם עבורינו כמבוגרים וגם עבור ילדים. מדברייך נשמע גם כי לבנך כוחות ויכולת הסתגלות וכי בסה"כ חל שיפור משעמותי בהתנהגותו בגן וכדאי מאוד לחזק אותו על כך ולהיות גאים בו. לכן, לדעתי לא מומלץ להעביר באמצע השנה גן, וחשוב לתת לו זמן להתאקלם לגן הנוכחי. לכן, הייתי מנסה לחזק אותו חברתית, למשל על ידי הזמנת ילדים שהוא כן רוצה אליו הביתה בשעות אחה"צ בעידוד שלך. בצורה זו הוא יגיע לגן בתחושה שהוא פחות בודד. במסגרת הגן, חשוב כי הגננת תהיה מודעת לחוויה שלו של הבדידות והדחייה ותטפל בכך במסגרת הגן. למשל, תנסה להושיב אותו ליד ילדים שמתאימים לו יותר חברתית, תתן לו תפקידים שונים שיחזקו את הבטחון שלו בגן. אם הקושי החברתי ממשיך ניתם להתייעץ עם פסיכולוגית מטעם השפ"ח העובדת בגנים ולבקש כי היא תייעץ לגננת ואף תערוך תצפית בגן. בבית, שוחחי עם בנך על התחושות שלו ונסי להציע לו דרכים ליצור קשר עם ילדים שהוא כן מעוניין בחברתם כמו גם דרכים חלופיות לתגובה כאשר תוקפים אותו.
    בהצלחה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו