מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקווה שהפעם תגיבו לשאלתי.ענת23/12/2008
שלום רב, כותבת פעם שלישית אם בפורום זה אתם לא יכולים לענות לשעלתי לפחות תפנו אותי ותגיבו. צר לי שזה היחס שמקבלים כאן. מנסה פעם נוספת ואחרונה שלום, בתי בת ה-5 ו4 חודשים, בגן חובה, לאחר 3 שנים בגן אחר שבו היא היתה מנהיגה בקבוצה, קיבלה חוםת פינוקים ואהבה אולי חסרי גבולות. מספטמבר היא הולכת לגן חובה שבו היא לא הכירה ילדים. כולם חדשים בשבילה גם הצוות. למרות שהילדה משחקת עם ילדים וכן משתתפת בהפעלות בגן, הבעיה היחידה שבבוקר היא לא מוכנה להגיד בוקר טוב לאף אחד מהצוות, נצמדת אלי. כמובן תוך דקה היא כבר משחקת עם ילדים. אני בטוחה שזה משהו זמני שיעבור אבל הגגנת אמרה שזאת יכולה להיות בעיה רגשית שבגללה כדי לחשוב על שנה נוספת בגן. ברצוני לברר איך מתגברים על הבעיה אם בכלל בגיל 5 צריך להחריז על בעיה רגשית. מתינה לתגובתכם ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
מיכל לופו-שדה23/12/2008אני מבינה את התסכול מחוסר התגובה לשאלתך
צר לי שהיה עיכוב בתגובה לשאלתך
אנו משתדלים לענות כמיטב יכולתנו מדי פעם יש פקשושים
בהקשר לשאלתך
כפי שציינת בתך לאחר שהות ארוכה במסגרת גנית אחרת נדרשה השנה להתמודד עם מעבר לגן חדש בו ישנם ילדים חדשים וצוות חדש. הסתגלות למסגרת חדשה הינה תהליך הדורש מכל אחד זמן. חישבי על עצמך כאדם מבוגר שצריך להתחיל מקום עבודה חדשה למשל, זהו מצב מרגש אך גם מלחיץ ומעורר קושי. לכן טבעי מאוד שבתך תיקח לעצמה את הזמן כדי להתרגל לצוות הגננות ותיצמד אלייך יותר בבקרים כאשר היא נפרדת. בסה"כ, מדברייך ותיאורך בסה"כ נשמע שבתך ילדה עם הרבה כוחות ויכולת הסתגלות טובה. היא נהתחילה גן חובה שזהו גן עם דרישות גבוהות יותר מהילדים, עם חוקים קצת יותר נוקשים ובכל זאת, את אומרת כי בתך כבר מצאה לעצמה חברים ומשתתפת בהפעלות. העובדה שבתך אינה אומרת בבוקר לגננות בוקר טוב נובעת כניראה מהמתח לפני הכניסה לגן שהוא טבעי ונורמטיבי מאוד. אם אין בעיות אחרות, איני רואה בכך סיבה להשאירה שנה נוספת בגן. ניתן כרגע לנסות ולעזור לה לחוש בטוה יותר עם הגננת והסייעת למשל, על ידי כך שהן ישוחחו איתה ויחזקו אותה על ההתאקלמות המהירה שלה בגן, על ידי כך שיתנו לה תפקידים שהיא תאהב בגן שיחזקו את הבטחון שלה למשל וכדומה. ככל שתרגיש קרובה יותר לגננת אני מאמינה כי תפירד בקלות רבה יותר בבקרים. כמו כן, הן יכולות למשל, בבוקר כשהיא מגיעה לתת לה תפקיד כמו למשל ללכת איתן להביא משהו לילדים וכדומה.
חשוב כי גם את תשוחחי עם בתך בבית בזמן רגוע ונעים לשתיכן על הגן, נסי לשאול איך היא מרגישה כלפי הגננת והסייעת והילדים החדשים. חשוב לחזק אותה על כך שהיא מאוד יפה הסתגלה לגן חדש ושזה לא קל, ואפשר גם לשאול אותה מה היה עוזר לה בבוקר להיפרד ממך ולהיכנס לגן ולשוחח עם הגננות?
אם בכל זאת, הגננות ממשיכות להתעקש שיש בעיה, נסי לשבת עם הגננת ולקבוע איתה שיחה, על מנת להבין מדוע היא חשה שיש צורך בהשארה שנה נוספת.
בכל מקרה,חשוב שתדעי, כי השארת ילד שנה נוספת בגן צריכה להתקבל לא על ידי הגננת כי אם על ידי פסיכולוג העובד בגן מטעם השירות הפסיכולוגי, שעושה לילד אבחון ובהסכמת ההורים. לכן, ניתן הן להתייעץ עם פסיכולוגית הגן ולאף לבקש שתושחח עם הגננת והסייעת ותייעץ להן כיצד לעזור לבתך להיפרד בבוקר בקלות רבה יותר תוך יצירת קשר טוב יותר עימן.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המעמיקה
ענת24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)