מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביטחון עצמי בתחום החברתינונית24/12/2008
ילדה בת 5 + חברותית מאוד ושמחה ואינטלגנטית וטובת לב נכנסה לגן עם ילדים 4 היא מכירה וכל השאר חדשים הגננת:: מספרת לי שהיא נפגעת בקלות רבה ולפעמים בוכה מכל הערה קטנה של אחד הילדים היא ממש תוך שניות הופכת סמוקה ונפגעת וגם בוכה מידי פעם ביתי:: אומרת לי שלא תמיד מסכימים לשחק איתה היא אומרת אני שואלת וחלק אומרים לי "לא" לפעמים היא פשוט משחקת לבד בחצר אתמול היינו במסיבה משפחתית ואחת הדודות פנתה אל ביתי אמרה משהו וצחקה, הבת שלי כניראה נפגעה כולה האדימה ורצה לשירותים. שבאתי אחריה ראיתי שהיא ממש לבנה חיוורת ממש נפגעה מהמעמד שהיה וסירבה בכל תוקף לחזור למרכז העניינים והמציאה כל מני תירוצים וככה נשארה בין המסדרון לשירותים. ואני מידי כמה דקות מדברת איתה ומנסה לשכנע אותה לבוא לבסוף היא נשרכה מאחורי ופנתה לבת דודה שהיא אוהבת במיוחד ושיחקה איתה השאלה שלי היא: מה קורה לילדה שלי שאני כלכך אוהבת היא נראית לי במצוקה ואין לי כלים לעזור לה הגננות שלה בשנים קודמות אמרו שהיא מ-נ-ה-י-ג-ה בגן מה קרה לה? אשמח מאוד לקבל עצות ומהם הדרכים להגברת הביטחון העצמי בתחום החברתי יש לה עוד אחות בבית בת 4 ויש לנו תינוקת בת 4 חודשים שהיא מאוד אוהבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון עצמי
מיכל לופו-שדה24/12/2008שלום נונית,
מבין השורות אני רואה עד כמה את עצמך מוטרדת ודואגת לבתך ולמצבה בגן. חשוב לי להדגיש כי כפי שבעצמך אמרת, בתך למעשה מסתגלת לגן חדש בו יש מעט ילדים שהיא מכירה. לכן, גם אם בעבר ביתה מנהיגה בגן, כיום היא מתאקלמת למסגרת חדשה עם ילדים רבים שאולי חלקם כבר מכירים וחשים בטחון בעוד היא נאלצת מהתחלה למצוא את מעמדה ולרכוש תחושת בטחון. חשוב גם לשים לב כי כניסתה לגן החדש היתה צמודה ללידת האחות החדשה דבר שבפני עצמו לעיתים עשוי להיות קשה ומעורר רגשות מתח , קינאה וכעס, יחד עם השימחה שבדבר. לכן חשוב להיות סבלניים.
נסי לשוחח איתה, תוך מתן לגיטימציה לדבר על התחושות שהיא מרגישה בבית עקב התרחבות המשפחה ובגן. ביחס לקושי בגן, חשוב כי את תנסי להיות רגועה ותשדרי תחושה של רוגע ובטחון על מנת שהיא לא תיכנס ללחץ רב יותר. לעיתים חוסר בטחון של ילדים בגן, יכול לנבוע מפחד מדחייה של ילדים אותה. לכן, נסי ביחד איתה לחשוב על כל הדברים שהיא טובה וחזקה בהם. אפשר להציע לה לשבת ולצייר את הדברים שהיא מרגישה שהיא טובה בהם ולתלות את הציור בחדר. הזכירי לה חוויות טובות שהיו לה בגן הקודם ודברי איתה על כך שזה טבעי שלוקח לה זמן להתרגל לילדים החדשים. ניתן לחשוב איתה ביחד על מצבים בגן בהם היא חשה קושי או בדידות ולחשוב על פתרונות, כמו לגשת לילדה שיא כן מכירה ולשחק איתה. אם יש מצבים שאת עדה להם , כמו האירוע שמפחתי בהם היא חשה קושי וחוסר בטחון שוחחי איתה על כך במצב בו שתיכן לבד ופנויות לכך, ואפשרי לה לדבר על מה הרגישה , מה פגע בה וכיצד לדעתה ניתן היה להגיב אחרת. שאלי אותה ומה לדעתה היה יכול לעזור לה לחזור ולשחק. בשעות אחה"צ ניתן לעודד אותה להיפגש עם ילדים חדשים מהגן אצלכם בבית על מנת לחזק את הבטחון החברתי. כמו כן, ניתן לברר אם יש חוג שילדים מהגן הולכים אליו, ואם היא רוצה בכך לרשום אותה לחוג.
במסגרת הגן, חשוב כי הגננת תחזק את בטחונה, על ידי מתן תפקידים שהיא יכולה לעשות טוב, יצירת עבודה בזוגות, כך שהיא תוכל להתקרב לילדים אחרים בכל פעם. כמו כן, בגן חובה יש פסיכולוגית מטעם השירות הפסיכולוגי חינוכי , עימה ניתן להתייעץ ולבקש שתבצע תצפית בגן ותייעץ לכם ולגננת כיצד לעזור לבתך.
אם את מרגישה שהמצב מחריף, ניתן לפנות להדרכה וייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על האיכפתיות
נונית24/12/2008תודה רבה לך על התשובה המפורטת ועל ההכוונה אני מתכוונת לבצע כל מה שאמרת ואני מקווה לטוב בעזרת ה' תודה רבה לך וים טוב והרבה הצלחה וברכה בתחום בו את עוסקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)