בת 5 מרטיבה בלילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 5 מרטיבה בלילה
    ליאת
    24/12/2008

שלום רב ביתי בת ה- 5 וארבע חודשים עדיין מרטיבה בלילה במיטה, אני משתדלת לא לתת לה שתיה לפני השינה ולפעמים גם מעירה אותה באמצע הלילה לעשות פיפי . זה קורה כמעט כל לילה וזה די מקשה עליי. רציתי לדעת אם יש שיטה אחרת לגרום לזה להפסיק או האם צריך טיפול בגיל הזה? תודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 מרטיבה בלילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרטבת לילה

מיכל לופו-שדה
    24/12/2008

שלום ליאת
    אני מבינה את ההתלבטות והקושי להתמודד עם הרטבת הלילה של בתך, הגורמת לתסכול וודאי לך וגם לה. כל בוקר לקום רטובה עם בגדים ומצעים רטובים על אף שאני בטוחה שהיא רוצה להיגמל ולא מצליחה עשויה לגרום לה לתסכול וכעס על עצמה.
    חשוב לי להדגיש כי הגורם העיקרי להרטבת לילה הוא ליקוי בלמידת התאפקות. מדובר בילדים רגילים ובריאים שלא למדו להפעיל את מנגנון הרפלקסים במצב של שינה ובמקום לכווץ את שרירי הסוגר של השלפוחית במצד של לחץ הם עושים את הפעולה ההפוכה ומרפים את השרירים.

למעט מספר מועט של מקרים בהם ההרטבה נגרמת עקב פגם גופני, הרטבת לילה אינה נובעת מבעיות נפשיות, או בריאותיות.
    לרוב הימנעות משתייה לפני השינה או הקמתה בלילה כדי לעשות פיפי לא פותרת את הבעיה.
    מאחר ואני מבינה מדברייך כי הבעיה כבר נמשכת זמן רב וכי היא מתרחשת כמעט כל לילה, אזי סביר כי אין מדובר בתגובה למצוקה רגשית כלשהי.
    פעמים רבות ישנו טיפול התנהגותי שלעיתים כולל שימוש בפעמונית, העוזרת לילד להתעורר כאשר שלפוחית השתן מתמלאת ואז לגשת לשירותים.
    את יכולה לנסות, לרוב זהו טיפול קצר הממומן גם על ידי קופות החולים.
    מומחים שאני יכולה להמליץ לך המטפלים בנושא הינם ד"ר ברוך קושניר שיש לו מספר מרפאות באיזורים שונים בארץ\ וד"ר קובי שגיא
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו