מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תהליך גמילה פתלתלדידי24/12/2008
בני בן יחיד בן שנתיים וחודשיים. איתנו בבית כבר מספר חודשים שהוא שולט בעשיית קקי ובשבועיים האחרונים הוא ללא חיתול (ביוזמת הגננות שלו) וכמעט שאינו מפספס פיפי (קקי לא מפספס אף פעם). בגן הסיפור שונה. בגן מתחילת השנה הוא לא מסתדר עם הקקי - או שבורח לו, או שהוא עושה בחיתול (עד לפני שבועיים) או שמבקש לעשות שוב ושוב אך לא עושה. גם בגן הוא היה ללא חיתול בשבועיים האחרונים ומשך עשרה ימים לא פספס אפילו פעם אחת אך ביומיים האחרונים הוא מפספס שם פיפי כל הזמן (יש לציין שביומיים האחרונים היה קר ולא יכל לעשות פיפי בחצר כנהוג בגן הזה). כך שיש פער משמעותי בין מה שקורה בבית למה שקורה בגן. הגננות הציעו לשגת מהתהליך מכיוון שלא נראה שיש לו חוויה של כישלון כאשר הוא מפספס ועל כן הן חושבות שאולי הוא לא מספיק מעוניין בגמילה. אני לא לחוצה לגמול אותו אך מצד שני ממש לא רוצה לתת לו חוויה של כישלון. גם מטרידים אותי הפערים בין הבית לגן והשאלה למה עד היום הוא לא מרגיש נוח לעשות קקי בגן באופן זורם כמו שקורה בבית. חשבתי לבנות לו בגן תכנית חיזוקים אך אשמח לשמוע מחשבות אחרות. תודה. מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתול בגן
מיכל לופו-שדה24/12/2008שלום מיכל
אני מבינה את ההתלבטות שאת מתארת והבלבול. מבין השורות אני רואה שאת מאוד מושקעת כעת בתהליך הגמילה של בנך ובסה"כ ניכר כי ישנה התקדמות יפה ומשמעותית. בנך בסה"כ צעיר יחסית, וכבר גמול בבית מפיפי ומקאקי. לעיתים כהורים אנו חושבים כי הנה אנחנו על הגל, כבר שבועיים שאין פיספוסים כך שהילד גמול. עם זאת, חשוב לזכור כי גמילה אינה תהליך לינארי, כי אם תהליך הדרגתי עם עליות וירידות. בדיוק כפי שאת מתארת אחרי התקמדות משמעותית, יכולה להיות רגרסיה ושוב פיספוסים. לרוב אני חושבת, כי לאחר שמצתחילים תהליך גמילה ויש תקופה של הצלחה, לא כדאי להחיזר את החיתול, מאחר וזה גורם לבלבול.
חשוב להיות סבלניים ולתת לבנך זמן להסתגל לשינוי. אני ממליצה לא להחזיר כרגע את החיתול, גם לא בגן. לעודד את הגננות להיות סבלניות ולחזק את בנך מאוד בכל פעם שהוא מבקש ועושה בשירותים. חשוב לא להגיב בעס או ביקורת כשוהא מפספס, גם לא בגן, מאחר ומדובר בתהליך טבעי. בדיוק כפי שציינת עכשיו חורף וקר יותר בימים האחרונים וילדים רבים מגיבים לקור בבריחות פיפי ואין מה להתרגש. ניתן להביא לגן פרסים קטנים, כמו מדבקות, ושהגננות יתנו לו בכל פעם שהוא עושה בשירותים. חשוב גם כי הן יזכירו לו ללכת ולעשות, לפני יציאה לחצר או לפני פעילות, כדי שיהיו פחות פיספוסים. כמו כן, התפארו בו שוב ושוב בפני בני המשפחה הקרובים וחברים. אני מאמינה כי בהדרגה גם בגן יחול שיפור. החשוב הוא להיות סבלניים ועקביים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
דידי24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)