ילד אחראי מידי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד אחראי מידי
    ליאור
    24/12/2008

שלום, בני בן חמש וחצי. בשבועות האחרונים הוא פיתח "טיקים" של כחכוח בגרון ומצמוצים, הרופאה סבורה שזה קשור לכך שאני בהריון ומספר ימים קודם לכם סיפרנו לו על כך. הוא מאד מתרגש מהעובדה שתהיה לו אחות קטנה (יש לו אחות בת שלוש) ובכלל הוא מאד אוהב תינוקות. היום הוא היה בקיטנה שמשותפת לגן שלו ולגן של לידים קטנים ממנו בשנה. הוא סיפר לי שהוא שיחק עם הילדים הכי קטנים בגן (קטנים ממנו בשנתיים ויותר) כי הוא לא רצה לשחק עם ילדים בגילו, כששאלתי אותו למה הוא אמר שהוא צריך לשמור על הילדים הקטנים כי ההורים שלהם לא נמצאים והגננות לא תמיד יכולות לשמור על כולם. אמרתי לו שזה לא תפקידו ושהוא יכול לשחק כמו כולם אבל הוא אמר שהוא רוצה להיות שוטר כשיהיה גדול והוא צריך להתאמן בלשמור שכולם יהיו בסדר. בכלל הוא מעדיף חברה של ילדים קטנים ממנו, אפילו ממש תינוקות - שעליהם הוא "שומר" ועם חברים בני גילו הוא לא כל כך רוצה להפגש אחרי הצהריים. האם אני צריכה להיות מודאגת? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד אחראי מידי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד אחראי?

מיכל שמש
    24/12/2008

ליאור שלום, אם העדפתו של ילדך לשחק עם ילדים צעירים הינה עקבית, יש לבדוק זאת. הייתי מתחילה בלשאול את הגננת איך המיומנויוות החברתיות שלו בגן. אם גם היא תעיד על קושי, יתכן שבנך הנבון מספר על תפקידים" שלוקח כדי לחפות על קושי שלו באינטרקציה עם בני גילו. אם אכן כך הדבר, ניתן לפנות ייעוץ בתחום. במקביל , יתכן והתנהגותו בזמן האחרון היא ביטוי להתנהגות "אימהית" שסיגל, מתוך הזדהות עם ההריון שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו