מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חפצים בפה ילד בן 7.6שרון25/12/2008
שלום, בני המצעי בן 7.6 (מעליו בן 11.6 ומתחתיו בת 3) נוהג לשים כל דבר בפה .לדוגמה השלט של הטלוויזיה-שעות בפה,(לפעמים אני רואה מזוית העין שהוא ממש "מתאמץ" וםותח את הפה ממש גדול כדי שכל הרוחב של השלט ייכנס בפה.זה קורה גם כשאני לא בסביבה ,לרוב אני לא מעירה רק אם מדובר בחפץ קטן ומסוכן כמו בורג ,אני מוציאה ומזכירה זה מסוכן.אני ממעטת בתגובות ולכן לא נראה לי שמדובר בתשומת לב יתרה או במאבקי כח-אז מה זה יכול להיות???תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפצים בפה
זהורית אסולין שמחון27/12/2008התנהגות זו מאפיינת שלב ראשוני בהתפתחות כאשר ילדים קטנים מכניסים חפצים לפה ללא אבחנה כך חווים את העולם, הפה הוא אזור שדרכו אפשר להרגע במצבי מתח דרך מציצה של דברים, בשלבי התפתחות מאוחרים יותר הם מחליפים את החפצים במסטיק, בכסיסת ציפורניים, וכמבוגרים בעישון סיגריות . נראה שבאמת בנך אינו עושה זאת בכוונה אלא כמעין נטייה אוטומטית שמעסיקה אותו אולי במצבי התרגשות, מתח, שעמום וכשמסיבים את תשומת ליבו הוא מפסיק בכך. אפשר לנסות לתת לו במקום חלופי נשנוש (בתנאי שיהיו בריאים ולא משמינים) כמו ירקות, מסטיק ללא סוכר, וכולי כדי להוות תחליף בניים לכך (האם הוא גם מוצץ פריטים מלבושו כמו שרוול של חולצה או צווארון?) . האם זה מפריע לו בתפקודו הלימודי, החברתי המשחקי,(אם לא זה מעיד שהתנהגות זו אמנם לא נוחה ונעימה אך אינה מזיקה לו) האם בחברה הוא מסוגל להמנע מלנהוג כך וזה שמור בעיקר למרחבים פרטיים אם כן הרי שיש לו מידה של הבנה ושליטה על התנהגות זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)