התלבטויות בנושא גמילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטויות בנושא גמילה
    מיכל
    27/12/2008

כבר כתבתי בעבר בנושא זה. בני, בן יחיד, בן שנתיים וחודשיים. כבר מספר חודשים גמול מקקי ובשבועיים האחרונים הורידו לו את החיתול בגן (זה היה ספונטני ולצערי לא נעשה לאחר מחשבה מעמיקה אך שיתפנו פעולה). בתחילה זו היתה הצלחה גדולה והוא כמעט ולא פספס פיפי (היה נעים בחוץ והוא עשה בחצר כמקובל בגן ונהנה מכך) אך לאחר כשבוע וחצי נהיה קר והוא החל לפספס כל הזמן. הן הגננות והן אני מתלבטות לגבי בשלותו לגמילה. יש לציין שאני לא לחוצה לגמול אותו אך מתלבטת אם לסגת. התבוננתי בו בימים האחרונים וראיתי כי לרוב צריך להזכיר לו ללכת לעשות פיפי, הוא כמעט לא מבקש לבד ולעיתים גם כשמזכירים לו, הוא אומר שלא צריך ואז מפספס. גם כאשר בורח לו אין תחושה שהוא חווה זאת ככישלון וגם לא נראה שהוא מתנגד לשים חיתול. נטיית ליבי היא לסגת לגמרי עד לאביב אך אני מתלבטת. אני חוששת שלאורך זמן פספוסים חוזרים ייצרו חוויה של כישלון. אשמח לשמוע דעה מקצועית. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטויות בנושא גמילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטויות בנושא גמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/12/2008

מיכל שלום,
    תהליכי גמילה לרוב אינם רציפים, ויש בהם נסיגות והתקדמויות רבות. הסיטואציה שאת מתארת לגבי בנך היא תקינה לגילו.
    את אומרת שהמוטיבציה לגמילה באה מהסביבה, וכי בנך אינו מוטרד מדי מהפספוסים. לאור העובדה שהוא אינו מקשר כרגע בין הפסקת השימוש בחיתול לבין מושגים מופשטים יותר כמו הצלחה, בגרות, כישלון וכדומה, נראה לי שתוכלי לחזור לחיתולים ולשוב ולגמול אותו באביב, בעוד מספר חודשים.
    כדאי לשאול אותו לדעתו ולהתרשם עד כמה הוא מבין כי השימוש בחיתול אינו חד פעמי, אלא יימשך עד שתחליטו לגמול אותו לחלוטין.
    נראה לי שכדאי שתסמכי על ההבנה האימהית שלך לגבי יכולותיו של בנך, במיוחד כיוון שבנך לא מגלה העדפה מסוימת. אם תוכלי, עדיף ככל שניתן לשמור על הגמילה מקקי.
    בהצלחה,
    שירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו