מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטויות בנושא גמילהמיכל27/12/2008
כבר כתבתי בעבר בנושא זה. בני, בן יחיד, בן שנתיים וחודשיים. כבר מספר חודשים גמול מקקי ובשבועיים האחרונים הורידו לו את החיתול בגן (זה היה ספונטני ולצערי לא נעשה לאחר מחשבה מעמיקה אך שיתפנו פעולה). בתחילה זו היתה הצלחה גדולה והוא כמעט ולא פספס פיפי (היה נעים בחוץ והוא עשה בחצר כמקובל בגן ונהנה מכך) אך לאחר כשבוע וחצי נהיה קר והוא החל לפספס כל הזמן. הן הגננות והן אני מתלבטות לגבי בשלותו לגמילה. יש לציין שאני לא לחוצה לגמול אותו אך מתלבטת אם לסגת. התבוננתי בו בימים האחרונים וראיתי כי לרוב צריך להזכיר לו ללכת לעשות פיפי, הוא כמעט לא מבקש לבד ולעיתים גם כשמזכירים לו, הוא אומר שלא צריך ואז מפספס. גם כאשר בורח לו אין תחושה שהוא חווה זאת ככישלון וגם לא נראה שהוא מתנגד לשים חיתול. נטיית ליבי היא לסגת לגמרי עד לאביב אך אני מתלבטת. אני חוששת שלאורך זמן פספוסים חוזרים ייצרו חוויה של כישלון. אשמח לשמוע דעה מקצועית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטויות בנושא גמילה
ד''ר שירי שדה שרביט28/12/2008מיכל שלום,
תהליכי גמילה לרוב אינם רציפים, ויש בהם נסיגות והתקדמויות רבות. הסיטואציה שאת מתארת לגבי בנך היא תקינה לגילו.
את אומרת שהמוטיבציה לגמילה באה מהסביבה, וכי בנך אינו מוטרד מדי מהפספוסים. לאור העובדה שהוא אינו מקשר כרגע בין הפסקת השימוש בחיתול לבין מושגים מופשטים יותר כמו הצלחה, בגרות, כישלון וכדומה, נראה לי שתוכלי לחזור לחיתולים ולשוב ולגמול אותו באביב, בעוד מספר חודשים.
כדאי לשאול אותו לדעתו ולהתרשם עד כמה הוא מבין כי השימוש בחיתול אינו חד פעמי, אלא יימשך עד שתחליטו לגמול אותו לחלוטין.
נראה לי שכדאי שתסמכי על ההבנה האימהית שלך לגבי יכולותיו של בנך, במיוחד כיוון שבנך לא מגלה העדפה מסוימת. אם תוכלי, עדיף ככל שניתן לשמור על הגמילה מקקי.
בהצלחה,
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)